Homohets er helt bak mål!

Jeg fikk være med på å vise regnbuekortet, under TIL-Molde på Alfheim Stadion 4.11.18

På siste hjemmekamp på Alfheim Stadion bidro Tromsø IL til å ta en klar holdning mot homohets, etter initiativ fra idretten i Tromsø og Troms idrettskrets.

Dette er viktig, da idretten er en arena som oppleves som ekskluderende og lite åpen, at utøvere gir seg i frykt for å bli stemplet for sin legning. Det var en viktig handling at vi som var tilskuere, kunne vise det regnbuefargede kortet på Alfheim stadion til støtte for Tromsø Arctic Pride som ble arrangert uken etter. Det var også en flott appell før kampstart fra kaptein Simen S. Wangberg ved kampstart. Dette ble også fulgt opp samme helgen i elitekamper med BK Tromsø og Tromsø Storm.

Idrettsglede for alle – det er Norges idrettsforbunds visjon. Da kan ikke idretten være bekjent med at noen ikke følger seg respektert, trygge eller velkomne for den man er. Heller ikke knyttet til seksuell legning og identitet. Noen idretter er helt «utrensket» for homofile, og statistisk sett så skal det ikke være mulig. Derfor er det viktig at trenere og ledere gir tydelig signal om at ihele idretten tar avstand fra homohets og annen diskriminering. Derfor var det som idretten gjorde før og under pride-uka så utrolig viktig.

Derfor vil jeg gi uttrykke en velfortjent gratulasjon til Troms idrettskretsTroms Fotballkrets og Tromsø Idrettsråd som mottakere av homofrydprisen for 2018, som utdeles av Tromsø Arctic Pride. Idrettsorganisasjonene fikk prisen for sitt banebrytende og holdningsskapende arbeid for å bekjempe homofobi og aktivt jobbe for større aksept for ulikheter. Bl.a. altså utdele idrettens regnbuekort mot homofrykt på tre elitekamper forrige helg.

JarleHeitmann.no 1.2.18: Endelig vedtatt handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold

Som en av mottakerne av fjorårets pris i 2017, synes jeg idretten får prisen velfortjent, fordi idretten altså er en av de siste arenaene hvor akkurat «homofrykt» fortsatt sitter godt i. Når idrettens organisasjoner tar tak i dette selv for å endre holdninger, får det stor effekt. Arbeidet passer også perfekt inn i den handlingsplanen for seksualitets- og kjønnsmangfold som vi vedtok i Tromsø kommune i 2017, og som altså var bakgrunnen for at jeg var med å vinne prisen i fjor.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.