Status: Avtroppende styreleder

På befaring i Prostneset havneterminal 2018 - bygget er i ferd med å ta form. Etter budsjett og tid.
På befaring med havnestyret i Prostneset havneterminal 2018 – bygget er i ferd med å ta form. Etter budsjett og tid.

Det er en tid for alt, og det skal snart velges nytt styre for Tromsø havn KF. Jeg har i dag gitt beskjed om at jeg ikke ønsker gjenvalg som styreleder, sånn at valgkomiteen i kommunen kan stå helt fritt til å peke ut den som skal sitte i denne utrolig spennende og viktige posisjonen den neste fireårsperioden.

Det skal velges nye styrer i de kommunale foretakene i februar. og denne gangen er det en egen valgkomite som er nedsatt for å arbeide frem et forslag til styrer. Der kan du faktisk innen 1.2.24 også fremme deg selv som kandidat, noe som skal åpne opp prosessene og gjøre det mer demokratisk. Ifm. med denne fristen, har jeg valgt å gjøre det tydelig at jeg ikke er kandidat videre i dette styret.

Jeg har sittet som styreleder i Tromsø havn KF siden 1.7.2016 og fikk gjenvalg fra 1.7.2020. Vil dermed ha sittet 8 år som styreleder, når sittende styre nå skal skiftes ut. Det har vært utrolig spennende og lærerikt, og jeg mener Tromsø havn KF har utviklet seg godt på denne perioden og vi har levert solide resultater, både økonomisk, i by- og havneutvikling, og i det grønne skiftet.

Arkivbilde: «Ordfører Kristin Røymo, sammen med meg som havnestyreleder og tidligere havnestyreleder Frid Fossbakk (2011-2015) – åpningen av Prostneset havneterminal 22.6.18)

Høydepunktene mine vil være å få loset ferdig byggingen av Prostneset havneterminal, igangsettelse av masterplanarbeidet for Grøtsund, som nå har ledet til Grøtsund Industripark AS og det som vil bli et industrieventyr, og tilslutt vil jeg nevne satsningen på miljø og bærekraft, som har ført til at vi har vært med å stifte selskapet Fjuel og  satset på landsstrøm og EPI i havna. Så har det også vært noen runder hvor man virkelig har måtte stå i det og visst lederskap, men det har vært en del av jobben og bare lært med enda mer om rollen som styreleder og mitt eget lederskap.

Men alt har altså sin tid, og jeg har tidligere ved gjentatte anledninger, snakket varmt for et prinsipp om at styreledere og politiske ledere, ikke skal sitte for lenge i slike posisjoner! Etter 8 år vil det være sunt både for meg selv, selskapet og eierne (som faktisk er befolkningen i Tromsø kommune), at det kommer inn nye krefter som styreleder og også i styret. Så selv om jeg fortsatt synes Tromsø havn KF er et utrolig spennende selskap, så skal man også selv være tro mot de prinsipper man selv har hevdet, når man står der. Og det gjorde jeg nå med å være tydelig på å ikke ta gjenvalg.

Tromsø Havn KF står ved et tydelig skille, hvor organisasjonen nå kan rette seg inn på å få industrieventyret på Grøtsund til komme skikkelig i siget, få avklart videre aktivitet ved Prostneset, få havna enda mer opp i fart med satsning på landstrøm og det grønne skiftet, og samtidig kunne fortsette å levere gode resultater som balanserer mot at havna har et betydelig vedlikehold- og investeringsbehov i tiden fremover. Der er havna en betydelig byutvikler med en viktig rolle for kommunens innbyggere. Min tid går nå mot slutten som styreleder, og statusen er tydeliggjort som «avtroppende styreleder».

Arkiv «Næringsutvikling – Breivika havneterminal – skisser 2020»

Jeg kommer til å følge nøye med på og heie helhjertet på selskapet fremover. Nå åpnes muligheten for min del for nye oppgaver og nye eventyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.