Håkon A. Egeberg Johansen: Tromsø får en ny hovedattraksjon

Håkon A. Egeberg Johansen er daglig leder for Alexander Dale Oen arena (AdO arena) som er Norges hovedanlegg i svømming og stup,
og et stolt styremedlem i Tromsøbadet KF.

Akkurat nå bygges det som kommer til å bli det best besøkte opplevelsessenteret nord for Trondheim. Årlig vil over 300 000 badegjester, skolebarn og vannsportutøvere besøke Tromsøbadet.

Ringer i vannet
I generasjoner fremover vil det gi trygge og glade barn i vann. Eldre og personer med nedsatt funksjonsevne vil bli gitt bedre opptreningsmuligheter enn noen gang før. Familier vil kunne kose seg inne i badelandet, mens regnet pisker på vinduet og vinden uler ute.

I Tromsøbadet KF vil mange vannsportutøvere oppleve minnerike og stolte øyeblikk når mesterskap avvikles og rekorder settes. Langveisfarende turister som svømmer i utebassenget vil få magiske opplevelser når de ser nordlyset som danser over himmelen om vinteren, eller ser på solen som aldri går ned om sommeren.

Tromsøbadet KF 10.11.17: Tromsøbadet åpner våren 2019
Bladet Nordlys 19.9.18: Fikk omvisning i Tromsøbadet: – Dette blir helt magisk
Nord-norsk debatt 14.4.18 – Jens I. Olsen (Rødt): Tromsøbadet – hva nå?

Blir nok noen bølger og mageplask også

Tromsøbadet utendørs – 19.9. 2018 (foto: Thomas Birkeland)

Ja, plasseringen av svømme- og badeanlegget kan diskuteres.

Ja, det var dyrt å bygge og det kommer nok til å bli parkeringsproblemer.

Ja, det blir nok en tøff batalje å fordele plass og tid i «primetime» til alle som ønsker, vil og krever.

Ja, billettprisene kommer til å bli diskutert, og det vil komme avisoppslag om folk som ikke har råd til å bade, eller som synes at alt var bedre før på Alfheim og Stakkevollan.

Stilreine stup
Vi i styret må stå «last og brast» med ledelsen av Tromsøbadet når «vindkastene» i media kommer.

Det krever også at byen har modige politikere med langsiktig horisont, og som ikke vender «kappen etter vinden», selv i et valgår.


Vannglede

Tromsøbadet innendørs – 19.9. 2018. Foto: Thomas Birkeland)

Jeg gleder meg til åpningen i 2019 av det vakre svømme- og badeanlegget. Det blir helt sikkert en fin fest, og mange prominente gjester i kjole og dress som skal kaste glans over åpningen. Det er fortjent og på sin plass.

Men aller mest gleder jeg meg til å se reaksjonene når vanlige folk, både barn og voksne som kun har sett bilder av Tromsøbadet, faktisk får se og prøve anlegget selv. Det er da de virkelig forstår hva som har kommet til byen og til landsdelen.

 


Van(n)vittig gøy

Jeg har vært med på en historisk åpning i Tromsø før.  Som 20-åring og sylfersk sersjant med kun 2 uker bak meg i Nord-Norge var jeg til stede på åpningen av

Ordfører og formannskapet i Tromsø kommune på befaring 19.9.18 på Tromsøbadet. Godt humør. Foto: Thomas Birkeland)

Alfheim stadion, i juli 1987. Det var stort for en lite reisevant Egersunder. Den gangen ble det ikke hjemmeseier på åpningen, slik det nå er garantert J. Heltene den gang het Trond Johansen, Lars Espejord, Truls Jenssen, Nils Solstad og Bjarte Flem. Når Tromsøbadet åpner i 2019, så vil det helt sikkert komme nye helter og i «nye» idretter som svømming, stup, dødsing, undervannsrugby, vannpolo og kajakkpolo.

Dråper det er verd å vente på
Tromsø – gled dere – dette er dråper det er verd å vente på. Tromsøbadet blir stedet for alle livsfaser og alle finner noe for dem. Fra ungdommer på dating, til aquagym for gravide. Baby- og småbarnssvømming. Nattbading og badedisco, Aqua-Run og SUP- Yoga. Trening og stevner. Rekreasjon og familiehygge. Opptrening og vanntrim for eldre. Utendørs nordlys- og midtnattsol-svømming – verdensklasse sier jeg. Dette blir livets vann i Tromsø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.