Trekker meg som ordførerkandidat

Jeg har tidligere denne uka gitt nominasjonskomiteen i Tromsø Arbeiderpartitilbakemelding, om at jeg nå har bestemt meg for å trekke meg som kandidat til 1.plass på Aps liste for 2019-2023 og dermed som mulig ordførerkandidat.

Jeg har ikke ønsket å gå ut med dette før i dag, etter at jeg hadde fått gjennomført kommunestyre onsdag og havnestyremøte torsdag.

Hovedgrunnen er at jeg etterhvert har kommet til at jeg skal prioritere familien, min kone Sara Holthe Jaklin og våre barn. Jeg blir trebarnsfar i desember, og kommer dermed til å være pappa for en nyfødt, for et barn i barnehage og for en i barneskole, som alle vil trenge min fokus og oppfølging. Det er klart det gjør noe med meg, når min datter på 7, gråtkvalt i helga sa at «pappa, jeg vil ikke at du skal bli ordfører, for da får du enda mindre tid til å være med på fotballkamp». Da dette ble aktuelt ga min familie meg motvillig støtte til å gjøre en jobb for partiet og kommunen, som de vet jeg brenner for og som jeg har glede av. Men da vi etterhvert både jeg og familien skjønte, at dette kunne bli en realitet, så måtte vi sette oss ned å ha et familieråd. Jeg føler selv det vil være for «egoistisk» av meg, å søke en så fremtredende rolle på dette tidspunktet. Dermed var konklusjonen grei å ta, selv om jeg gjerne skulle tatt den tidligere. Men sånn er det ofte – ting blir en prosess.

Jeg har selvsagt også erfart, at det er støtte for ulike kandidater i partiet, som kunne ha ført til en splittelse. Derfor håper jeg at med å klargjøre dette, før komiteen skulle endelig konkludere, også kan bidra til at partiet samler seg bak en kandidat og unngår splittelse.

Jeg fortsetter selvsagt som Aps gruppeleder og som et medlem av politisk ledelse ut perioden og har stilt meg fortsatt til disposisjon på Arbeiderpartiets valgliste 2019-2013, på alle plasser unntatt 1. plassen. Dermed har jeg selvsagt et håp om å kunne få lov til å fortsette med å ha en tilsvarende rolle som nå for den neste Ap-ordføreren i Tromsø fra 2019. Samtidig er det opp til nominasjonskomiteen og partiets organer å disponere meg slik de mener det er riktig. Jeg ønsker kun å være med å bidra.

med vennlig hilsen

Jarle Heitmann

One thought on “Trekker meg som ordførerkandidat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.