Sommeren er over – 400 dager til kommunevalget

Selfie fra første formannskapsmøte etter sommerferien (7.8.18). En god og myndig ordfører Kristin Røymo leder møtet)

Denne uka begynte det politiske Tromsø så smått å våkne fra sommerdvalen, ved at formannskapet hadde sitt første møte etter sommerferien. Da er det på tide å «fyre» opp igjen «bloggen» med videoinnslag og live-sendinger.

Sist søndag var det også 400 dager igjen til  kommunestyre- og fylkestingsvalget – mandag 9. september 2019. (Enkelte kommuner, bl.a i Tromsø, også søndag 8. september).‬  Det neste året blir derfor spesielt, fordi det i høst både er nominasjonsprosesser- og programarbeid i samtlige av de etablerte partiene i kommunestyret. Jeg har fått de flotte oppdraget med å være leder av programkomiteen i Tromsø Arbeiderparti, og gleder meg til å lede arbeidet med å få utarbeidet vårt kommunevalgprogram for 2019 – 2023. Det er den politikken som skal gi oss valgseier om 400 dager. Som sagt går også nominasjonsprosessen også sin gang, og der skal vi  som er Arbeiderpartiets representanter i dag, gi endelig beskjed om vi tar gjenvalg eller ikke i løpet av de neste ukene. Tromsø Arbeiderparti vedtar sitt endelige kommunevalgprogram lørdag 24. november 2018, mens nominasjonsmøtet som skal sette opp den endelige kommunevalglisten foregår dagen etter, altså søndag 25. november 2018. Også er planleggingen av valgkampen allerede i gang, men selvsagt vil det neste året bli enda mer preget av denne planleggingen.

400 dager til kommunevalget. Bilde er fra dør-til-dør-aksjon på valgkampinnspurten ved forrige kommunevalg i 2015. (Foto: Privat)

Samtidig som det er forberedelser til valget 2019, så skal også kommunen styres gjennom politiske møter. Formannskapet har som sagt allerede startet opp med sine ukentlige møter – hver tirsdag kl. 12.00. I neste uke er det komitemøter i alle fire fagkomiteer, mens kommunestyret er 29.8. Den viktigste saken de nærmeste ukene er arbeidet med handlings- og økonomiplan for 2019 – 2022, som da inneholder årsbudsjettet for 2019 og det som før ble kalt økonomiplan for de neste fire årene. Der la administrasjonssjefen frem sitt budsjettforslag 29.6 og det skal vedtas i formannskapet 11.9 og endelig i kommunestyret 26.9.18. Derimellom jobber vi nå politisk i samarbeidspartiene for å lage vårt budsjettopplegg. Bl.a. skal formannskapet ha høring på budsjettet i mandag 3.9.18. Budsjettet blir viktig for å fortsatt holde kontrollen på økonomien i kommunen og få frem våre viktigste saker inn mot kommunevalget.

Gåtur på Sherpatrappa – juli 2018.

For egen del så har det vært en fin ferie. Allerede mandag 2.7 reiste jeg og familien på to ukers ferie til Italia og senere har det blitt turer til svigerfamiliens hytte i Balsfjord, turer rundt om i Tromsø, bl.a. fått gått sherpatrappen og kost oss i 30 graders varme i Grøtfjord. Så batteriene er godt ladet til et langt år og en lang valgkamp. I dag er det på tiden å «fyre» opp bloggen igjen etter sommerferien. Så fra i dag blir det regelmessige innlegg om hva jeg er opptatt av og hva jeg vil ha gjort for innbyggerne i Tromsø sitt beste. Følg derfor regelmessig med på bloggen, hvor jeg også vil invitere gjestebloggere, slik som jeg har gjort regelmessig de siste to årene. Følg også med på facebook-siden min, hvor jeg også vil legge ut regelmessige video-innslag og ha live-webtv sendinger med «Jarle live». Så dermed innleder jeg et flott politisk år og den lange valgkampen mot kommunevalget 2019.

www.facebook.com/jarleheitmann

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.