Tromsø skal være EN kommune

Forslag til ny organisasjonsmodell - etter fase 2
Forslag til ny organisasjonsmodell – etter fase 2

I kommunestyret onsdag, behandlet vi sak om ny organisasjonsmodell for Tromsø kommune – fase 2. Vi i Arbeiderpartiet er meget godt fornøyd med den prosessen som har ført frem til denne organisasjon modellen.

Det er også en tverrpolitisk støtte som administrasjonssjefen har fått. Dette viser diskusjonen som har vært i de ulike komiteene, i formannskapet og den diskusjonen som var i kommunestyret.

Last ned sakspapirene til Sak 16/17: Ny organisasjonsmodell for Tromsø kommune – fase 2 

I mitt innlegg i kommunestyret, la jeg vekt på at det er positivt at det  legges  lagt opp til en struktur hvor «beslektede» fagmiljøer samles og som inneholder et tydeligere skille mellom tjenesteproduksjon og støttefunksjoner enn nåværende organisering, og dermed en tydeligere linjestruktur. Dette er viktig fordi vi da bedre kan fremstå som som EN kommune. Hvor kundene til Tromsø kommune, dvs. alle som kontakter oss og hvor kommunen er en viktig aktør og samarbeidspartner, faktisk opplever å treffe en kommune som kan gi service og svar. Dvs. at våre innbyggerne, næringsliv, idrettslag, ideelle organisasjoner,  finner rett kontaktperson og ikke blir sendt mellom ulike innstanser opplever en kommune.

iTromsø 22.2.17: Strammer opp kommunen med ny modell

I møter med idretten og næringsliv – er det mange som forteller nettopp om at de blir sendt frem og tilbake mellom flere kommuner. Vi skal ikke fremstå som seks kommuner, men en kommune! Derfor positivt at funksjoner som innebærer byggeteknisk forvaltning og drift på kommunale eiendommer, bygg og anlegg er valgt samlet i en avdeling. Dette innebærer at de funksjonene knyttet til dette arbeidsfeltet som tidligere lå under finans og næring, kultur og idrett er flyttet hit.  Det gjør at for eksempel ishockeyklubben, skal slippe å snakke med 3-4 avdelinger, for alt som har med drift av ishallen vår å gjøre.

For over 15år siden innførte vi to-nivå modellen. Det var kanskje rett da. Nå er det helt rett at to-nivå modellen avvikles for bedre å kunne sikre en helhetlig og effektiv styring og ledelse av kommunen.

Se mitt innlegg om organisasjonsmodellen i kommunestyret 22.2.17:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.