Fantastiske Marit Bjørgen!

Marit Bjørgen. (Foto: Skiforbundet)
Marit Bjørgen. (Foto: Skiforbundet)

Helt enormt av Marit Bjørgen å lykkes i et VM igjen, bli tidenes mestvinnende og eldste individuelle gullvinner noensinne. Men det er de menneskelige kvalitetene som gjør henne helt fantastisk!

NRK.no 25.2.17: Marit Bjørgen tok VM-gull etter dramatisk VM-duell

Det er bare å hylle Marit Bjørgen! Hun er en fantastisk skiløper, men i dag vil jeg også hylle mennesket. Som Astrid Uhrenholdt Jacobsen våt i øynene sa det til NRK i dag som kommentar til VM-gullet:

– det som treffer flest, er mennesket Marit Bjørgen. Hun er så varm, hun er en av de rauseste skiløperne jeg kjenner.

Min bakgrunn for å hylle mennesket Bjørgen er det engasjement hun visste for «hjertelig hilsen», som var kampanjen som LHL – Landsforeningen for hjerte og lungesyke kjørte mellom 2011 og 2014, og som satte fokus på kvinner og hjertehelse. Faktisk får flere kvinner enn menn hjerteinfarkt og komplikasjoner, men kvinner har ofte atypiske symptomer enn menn. Det ønsket LHL å sette fokus på. Jeg hadde en av mine mest givende år, som kampanjesjef for hjertelig hilsen fra starten i 2011. Marit Bjørgen var med oss som hjerteambassadør fra starten. I 2012 fikk vi henne med på en reklamefilm sammen med Meny, som satte fokus på at det er bra å spise laks for å bedre hjertehelsen for kvinner.

Se videoen med LHLs hjerteambassadør Marit Bjørgen her:

Det engasjementet visste meg hvor «stort «menneske» Marit Bjørgen er, fordi hun var var villig til å bruke sin popularitet og status for å sette fokus på en viktig sak og dermed redde kvinneliv. Jeg hyller Marit Bjørgen i dag – som skiløper OG menneske!

 

En liten «epilog»: Samme år – i desember – ble det kjent at Marit Bjørgen hadde vært innlagt på sykehus med hjerterytme-forstyrrelser. Noe dessverre flere skiløpere opplever. Heldigvis gikk det bra den gang og det fikk ingen følger for den videre karrieren – som vi jo ser. Men det visste også at hjerteproblematikk kan rammes oss alle, og hvor viktig det er å ta vare på hjertet vårt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.