Vårt budsjettopplegg presentert

Samarbeidspartiene legger frem vårt opplegg til budsjett. Fra venstre: ordfører Kristin Røymo (Ap) og gruppelederne Jens I. Olsen (Rødt), Ingrid M. Kielland (SV) og Brage L. Sollund (Ap)
Fra venstre: ordfører Kristin Røymo(Ap) og gruppelederne Jens I. Olsen (Rødt), Ingrid M. Kielland (SV) og Brage L. Sollund (Ap)

I dag presenterte vi i Samarbeidspartiene (Ap, Rødt og SV) vårt opplegg for årsbudsjett 2017 og økonomiplan 2017 – 2020 for Tromsø kommune. Der tar vi nødvendige grep i en krevende økonomisk situasjon, samtidig som vi har funnet rom for omprioriteringer innenfor et forsvarlig budsjett. Dette prioriterer arbeidet for at barn og unge får en god oppvekst. Samtidig styrker vi båndene med en rekke frivillige organisasjoner, som driver svært nødvendig sosialt arbeid.

Last ned (pdf) : samarbeidspartienes-opplegg-for-arsbudsjett-2017-og-okonomiplan-2017-2020-endelig-utgave
Last ned (pdf): forslag-fra-samarbeidspartiene-ap-rodt-sv-formannskapssak-150-arsbudsjett-og-okonomiplan-endelig-utgave
Administrasjonssjefens forslag til årsbudsjett 2017 og økonomiplan 2017-2020

Administrasjonssjefen la frem sitt forslag til budsjett 8. november 2016. Siden da har partiene i kommunestyret jobbet med å lage sine budsjettopplegg. Det forventes at Samarbeidspartiene som har flertallet, fremmer et helhetlig forslag i formannskapsmøtet 1. desember 2016. Det er formannskapets vedtak i dagens ekstraordinære møte, som blir innstillingen til kommunestyrets behandling 14. – 15. desember 2016. Denne innstillingen ligger også ute til offentlig ettersyn i 14. dager.

1.12.16: Endelig har vi klart et ferdig saldert budsjettforslag. Jarle Heitmann, Jens I. Olsen, Brage L. Sollund og Ingrid M. Kielland.
1.12.16: Endelig har vi klart et ferdig saldert budsjettforslag. Jarle Heitmann, Jens I. Olsen, Brage L. Sollund og Ingrid M. Kielland.
I vårt budsjettopplegg tar vi nødvendige grep i en krevende økonomisk situasjon for Tromsø kommune. Vi leverer et budsjett som sikrer økonomisk kontroll og gjennomfører en rekke tiltak for å ta ned kostnadene i helse- og omsorgssektoren. Langsiktige endringer må til for å sikre bedre og mindre kostnadskrevende tjenester for Tromsøs innbyggere. Dette må gjøres over tid, og i tett samarbeid mellom ledelse og ansatte som utfører tjenestene.

iTromsø 1.12.16: Her er de røde grepene som skal redde økonomien

iTromsø 1.12.16: Ordføreren varsler store kutt i denne sektoren

Bladet Nordlys 1.12.16: Slik tryller de frem 78 millioner kroner til gode formål

Budsjettets overordnede målsetning er å kombinere et driftsnivå i samsvar med de økonomiske ressursene vi har, samtidig med at det ivaretar folks trygghet og et sterkt fellesskap. Det som likevel er bra, er at vi har funnet rom for en rekke omprioriteringer. Vi gjennomfører lærerløftet og «nuller ut» økningen (utover pris/lønnsvekst) på SFO-prisene som var lagt inn. Vi driver videre bibliotek-filialen i Kroken og sørger for at det blir fortsatt drift på Tromsdalen kunstisbane. På  Storelva fremskynder vi investeringen i normallhallen tilknyttet skolen og idretten.

Jeg er også veldig fornøyd med å få rom til å øke bevilgningene til en rekke frivillige organisasjoner som driver svært nødvendig sosialt arbeid. Noen utfyller kommunens tjenestetilbud, mens andre gjør en viktig sosial rolle.  Fontenehuset, Kafé X, Gatejuristen og Aktiv på dagtid får alle økt bevilgning.  Vi finner fortsatt å kunne støtte opp om det viktige arbeidet som gjøres for barn og unge ved Holt 4H, Inn på tunet og Vitensenteret.

Er også fornøyd med at Samarbeidspartiene øker tilskuddet til «Utviklingslagene i Tromsø kommune» med kr. 270.000,- Dermed bevilges totalt 800.000,- som vil bidra at utviklingslagenes viktige oppgaver som kontaktledd mellom distrikt og kommune og innenfor beredskap blir styrket.

Klikk her for å like «Glad i Tromsø» på Facebook – få oppdateringer på nye bloggposter og nyheter om Tromsø og Tromsø-politikken.

Vil også trekke frem at satsingen på nærmiljøtiltak, inkludert turveier og Tromsømarka videreføres vårt budsjett. Dette sikrer folkehelse, gode oppvekstvilkår og en attraktiv by å bo i.  Dette er et god og fornuftig budsjett, som vi må regne med går igjennom i kommunestyre om 14 dager.

Hva synes du om budsjettet?

 

One thought on “Vårt budsjettopplegg presentert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.