Ta en Fairtrade-pause i dag!

Hver dag forbruker du og jeg råvarer som er dyrket av bønder og arbeidere i en rekke utviklingsland. Det kan være kaffe fra Colombia, te fra Sri Lanka, kakao (sjokolade) fra Elfenbenskysten eller bomull fra India. Mange av bøndene har en uforutsigbar hverdag hvor rettferdig betaling og ivaretakelse av arbeidsrettigheter er helt fraværende.

Fairtrade er verdens største og mest kjente merkeordning for rettferdig handel, som sikrer bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser for bønder og arbeidere på plantasjer i utviklingsland, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid.

Gjennom kampanjen Fairtrade-Pause oppfordres hele Norge til å ihvertfall i dag, ta seg en kopp fairtrade-merket kaffe, en fairtrade- sjokolade, fairtrade- banan eller et annen rettferdig handlet produkt. Dermed kan vi anerkjenne og sette fokus på at de som dyrker produktene vi forbruker i hverdagen har gode arbeidsforhold og krav til miljø og sosiale forhold. 

#Fairtradepause
Jo flere som støtter opp om fairtrade, jo større forskjell gjør det for de som dyrker produktene vi forbruker i hverdagen.

Se etter fairtrade-merket i dag når du handler. Ta en Fairtrade-merket kaffekopp! Ta en Fairtrade-pause i dag!


Jeg vil presisere at jeg har vært kommunikasjonssjef for stiftelsen Fairtrade Norge i 2010. Har i dag ingen formell tilknytning til stiftelsen. Men brenner fortsatt for fairtrade og utviklingspolitikk og støtter Fairtrade Norges arbeid.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.