AI – verktøy: InVideo

InVideo er en AI-generert video-produksjonsplattform som har som formål å hjelpe brukere med å lage profesjonelle videoer raskt og effektivt. Den trekkes av mange i «miljøet» som en av de beste programvarene, hvor man kan lage profesjonelle videoer på mindre enn 5. minutter

Etter å ha jobbet med InVideo en tid er jeg blitt bitt av «basillen» og jeg er helt enig i påstanden – dette er den beste jeg har kommet over. Det er et enkelt verktøy, som har et veldig vennlig grensesnitt som gjør det enkelt å lage videoer og redigere disse. Man kan også velge i tusenvis av maler. Etter hvert som man blir mer trent i bruken av de ulike verktøyene, det blir mulighet med norsk voiceover, og generatoren utvikles enda mer, så blir det stadig enklere og billigere å å produsere høykvalitets videoer for sosiale medier, e-læringsformål, presentasjoner, reklame og mer.

For å vise hvordan man kan lage videoer med ganske profesjonelt tilsnitt på under 5 minutter, har jeg bedt AI- verktøyet om å lage en sak om aktuelle saker som sto i lokale medier fredag 9.3.24. Den ene sake er «Tromsø og turisme» og den andre er saken er om Tromsø kommune, som la frem sitt regnskap for 2023, med et stort merforbruk på over 250 millioner kroner. I instruksene ba jeg AI- -generatoren lage videoene om overskrift og ingressen fra en artiklene publisert på nettet denne fredagen.

Dette ble resultatet på under 5, minutter (uten videre redigering og justering – som man normalt vil gjøre):

Invideo eksempel 1- Tromsø og utfordringer med turisme


En slik AI – videogenerator vil bruke avanserte maskinlæringsteknikker for automatisk å redigere videoer ved å bruke funksjoner som klipping, redigering, tilsetning av effekter, talegenerering og tekstgenerering. Dette gjør det mulig for både erfarne og uerfarne brukere å skape engasjerende videoer uten behov for omfattende videoredigeringsferdigheter.

Invideo eksempel 2 – Tromsø kommune og regnskapet for 2023 – underdekning på over 250 mnok.

Ved å utnytte funksjonene til invideo, sparer brukerne tid og ressurser på videoproduksjon, samtidig som det opprettholdes en ganske høy standard for kvalitet og kreativitet. Men selv om InVideo har mange fordeler når det gjelder effektivitet og brukervennlighet, er det fortsatt viktig å være bevist på alle disse verktøyene har begrensninger og at man derfor må bruke disse verktøyene på en etisk og ansvarlig måte.

For dette skaper utallige problemstillinger knyttet til tilliten til budskapet og gjøre det enklere å skape problematisk informasjon (eks. konspirasjonsteori, falske nyheter osv). Som jeg tidligere har blogget om, så betyr utviklingen av AI, at man bør betrakte bilder og videoer på samme måte som muntlige utsagn. Dvs. at de kan være falske, manipulerte eller på annen måte justert. Slik som den siste «skandalen» med Kate, prinsessen av Wales, som la ut et manipulert bilde av seg og sine barn. Så potensialet for disse verktøyene er stor – både positivt og negativt.

Samtidig er inVideo utrolig gøy å bruke, og er blitt mitt vikigste verktøy for å lage videopresentasjoner til bruk for kurs og foredrag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.