Politisk vilje for å sikre turisthytta Trollvassbu til bruk av fellesskapet

Trollvassbu. (Foto: Henrik Romsaas, Tromsø kommune)

Vi mener Trollsvassbu inngår i en av perlene i friluftslivet i Tromsø, og vi må gjøre alt vi kan for å sikre de for fellesskapet bruk, sier Jarle Heitmann(Ap) og Tone Marie Myklevoll(Ap), som er utvalgsledere i henholdsvis kultur-, idrett- og friluftsutvalget og kommune- og byutviklingsutvalget i Tromsø kommune.

Utvalgslederne uttaler dette på bakgrunn av saken i Nordlys om uenighet mellom turlaget og grunneieren om bruken av Trollsvassbu, som er den nørdøstligste hytta i løypa mellom Snarbyeidet og Tromsdalen. Grunneier krever nå at virksomheten skal avvikles.

Bladet Nordlys 14.3.21: Trollvassby, Turisthytte | Ber kommunen berge Tromsøs mest populære turisthytte: – Ufattelig trist at vi ikke har kommet frem til enighet (nordlys.no)

-Vi har avklart i den politiske ledelsen at det er vilje til å sikre Trollsvassbu til fellesskapets bruk også i fremtiden. Vi vil derfor ta de nødvendige initiativer til dette, når situasjonen er blitt så tilspisset, sier Myklevoll. Dette kan også bety ekspropriasjon av grunnen rundt hytta dersom det finnes hjemmel til det, legger hun til.

-Å sikre fellesskapet bruk av Trollsvassbu er viktig for folkehelsen. Det er den mest besøkte hytta til turlaget. Den er et symbol på dugnadsinnsats og turglede og dermed spesiell for alle innbyggere i kommunen sier Heitmann

Dagstur fra Snarbyeidet til Tromsdalen (ut.no)


.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.