Støtt streiken for tariffavtale ved Troms Kjøkken AS (HTH)

Fire av HKs medlemmer ved Troms Kjøkken AS (HTH Tromsø) har vært i streik siden mandag 4.februar 2019. I dag viste flere fra Ap, Rødt og SV i Tromsø vår solidaritet med de streikende.

Bakgrunnen for streiken er at arbeidsgiver nekter å inngå tariffavtale for å sikre grunnleggende rettigheter i arbeidslivet. Streikegrunnlaget er:
• Anstendige lønns- og arbeidsvilkår
• Avtalefestet pensjon (AFP)
• Retten til medbestemmelse

 ITromsø 8.2.19: De streikende ansatte ved HTH Troms Kjøkken: – Overrasket over at noen i Norge i 2019 må gå ut i streik for å få tariffavtale

Det er veldig spesielt at en arbeidsgiver ikke vil etterkomme er så grunnleggende ønske som tariffavtale. En slik avtale gir en rekke fordeler til arbeidsplassen, og det er veldig synd at ikke en arbeidsgiver ser dette. For en tariffavtale gir rettigheter og plikter begge veier, og er er godt verktøy for å skape ordentlige forhold på en arbeidsplass.

Jeg mener befolkningen i Tromsø også må bruke det som kanskje svir mest for en butikk og kjede som HTH. Nemlig å ikke kjøpe det neste kjøkkenet i denne butikken, før de faktisk har ordnet forholdene til sine arbeidstakere og innvilget en skikkelig tariffavtale.

De streikende i HTH føyer seg inn rekke som har kjempet fram og forsvart rettigheter mange i dag tar som en selvfølge. Disse som tar kampen gjør det på vegne av alle som ønsker et organisert og trygt arbeidsliv. Det står det stor respekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.