Trygge skoleveier – en hjertesak

Illustrasjonsfoto: Pixabay.com

Jeg blir skremt av videoen som småbarnspappa Gunvald Andersen har filmet fra Gyllenborg Skole og som er publisert av iTromsø. Både som kommunepolitiker, men også som pappa til en 2.klassing som går over dette krysset og til skolen hver eneste dag. Dette er verre enn hva jeg hadde trodd for «vår» egen skole.

iTromsø 24.1.18: Gunvald følger sønnen til skolen hver dag. Denne videoen viser hvorfor.

Hva kan så Tromsø kommune i samråd med skolen(e) gjøre for å sikre skoleveien til ungene våres? På lengre sikt er Tenk Tromsø nettopp det som også sikre trygge og gode skoleveier. Jeg håper som småbarnspappa at denne byvekstavtalen aldri kommer i spill…

Tromsø kommune er også i gang med å kartlegge trafikksikkerhetssituasjonen for tilsammen 18 skolekretser i kommunen. Disse er Kaldfjord, Storelva, Sandnessund, Slettelva, Hamna, Solneset, Mortensnes, Workinnmarka, Fagereng, Bjerkaker, Gyllenborg, Prestvannet, Stakkevollan, Skjelnan, Krokelvdalen, Lunheim, Tromsdalen og Reinen.

iTromsø 22.5.18: Nå skal kommunen kartlegge farlige skoleveier

Basert på denne kartleggingen, skal kommunen komme fram til nødvendige tiltak som vil gi effekt på trafikksikkerheten. Dette kan blant annet være etablering av nye gang- og sykkelløsninger, fortau og belysning. Det kan også bli etablert såkalte «hjertesoner», som er bilfri soner rundt skolene og skolebarna slippes av på markerte stopp- og hentesteder utenfor denne sonen. Dette er bla. vedtatt på Borgtun, med basis i et privat forslag til Aps Ragni Løkholm Ramberg.

iTromsø 22.2.18: Vil forby biltrafikk til Borgtun skole

Men videoen til Gunvald Andersen, viser at vi likevel må gjøre kortsiktige tiltak allerede nå, for å sikre oss fra slike situasjoner.

Jeg vil derfor straks be administrasjonssjefen komme med en foreløpig status til formannskapet på den kartleggingen Tromsø kommune er i gang med. Men også om det finnes tilfeller som dette, som klart utfordrer tryggheten til våre skoleelever. Isåfall må vi allerede nå sette inn avbøtende tiltak.

Jeg er fornøyd med at Nobina og driftssjef Magnar Nilsen uansett vil ta tak i dette med sine bussjåfører, men videoen viser at også kommunen må ta et ansvar. Kan vi som foreldre også bidra? Noen skoler har feks opplegg med egne trafikkvakter.

Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger og innspill på flere slike tilfeller, hvor skoleveiene ikke synes å være sikre nok og hvor vi bør sette inn tiltak nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.