Holmbuktura og kommunal beredskap

Fra et tidligere besøk i Fv. 293. Holmbuktura (2017)

Den fortvilende situasjonen rundt rasområdet Fv. 293 i Holmbuktura i Usllfjord berører mange av våre innbyggere og kommunalt ansatte. Jeg mener vi må være sikker på at vi har en god nok kommunal beredskap, og stilte derfor spørsmål om vår beredskaps-oppfølging i tirsdagens formannskap.

På sosiale medier har det vært hevdet at Tromsø kommune ikke har gjort jobben sin i forkant eller har vært godt nok forberedt. Kommunens beredskapsrådgiver gikk i svaret til mine spørsmål nøye igjennom hvordan kontakten mellom kommunen og utviklingslaget i Jøvik og andre interessenter har vært. Det har vært tett dialog mellom beredskapsrådgiver og Mesta Lyngen og beredskapskontakt i Jøvik utviklingslag. Likevel er det et læringspunkt at informasjonen ikke kommer godt nok videre til de øvrige innbyggerne. Der må kommunen jobbe for å sikre at slik informasjon kommer best mulig ut.

Det er også en diskusjon om og i hvilken grad det skal settes opp beredskapsbåt. Nå skysses det med båt, dersom det er snakk om liv og helse, f.eks manglende medisin eller mat. Mens det er ønske om tilrettelegging for persontransport, men der har beredskapsorganisasjonen vurdert det slik at det ikke skal iverksettes. Det vil være fornuftig mener jeg, at det i etterkant evalueres.

I forbindelse med denne gjennomgangen av beredskapsoppfølgingen, er det flere området som det vil være riktig å følge opp. Helt generelt må vi fortsatt jobbe for rassikring av Holmbuktura. Dette må gjøres mot våre fylkespolitikere og sentrale veimyndigheter. Men det vil som sagt være viktig at kommunen og utviklingslaget setter seg ned og evaluerer de siste stengningene. Det kan være forhold som vil lette situasjonen for befolkningen i området, og da bør kommunen vurdere disse nærmere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.