NOFI Tromsø – et nyskapende samfunnsansvarlig industrikonsern

Daglig leder Torgrim Rørtveit viser frem produksjon av oljevernutstyr på NOFI til meg og Brynjar A. Saus.

NOFI Tromsø er en ledende leverandør av utstyr til havbruksnæringen, fiskerinæringen og utstyr til oljevern. Samtidig tar de et stor samfunnansvar. Derfor ville jeg lære mer om dette spennende og nyskapende industrikonsernet. Det ble et lærerikt bedriftsbesøk.


Hva er egentlig NOFI? Det er faktisk en godt bevart hemmelighet har jeg skjønt. Når du kjører forbi Eidkjosen, så ligger det fire bygninger nede ved havet, som rammer produksjon av

Jeg kom over denne filmen av Christian Caspersen som forteller hva NOFI egentlig er iforbindelse med at den familieeide bedriften er 40 år i 2018. Det er verdt å blitt litt bedre kjent med NOFI med å se denne flotte filmen:

Etter å ha sett filmen, sendte jeg sporenstreks en epost til daglig leder Torgrim Rørtveit, som er andre generasjon i ledelsen av selskapet. Det ble en meget positivt svar om at vi var hjertelig velkommen. Dermed dro vi torsdag 6.9 dro jeg, Brynjar A. Saus (leder i AUF i Troms, medlem av programkomiteen i Tromsø Ap) og Thomas Birkeland (politisk rådgiver for ordføreren) på bedriftsbesøk til NOFI i Eidkjosen.

Dagens Næringsliv 13.8.18: Gikk over til havbruk da oljesmellen traff – økte inntektene med 90 millioner 
TV2.no 24.4.14: Tromsø-selskap med knallsuksess i utlandet

Når du først har fått NOFI «på hjernen», så begynner du å legger merke til at mye rundt om i f.eks Tromsø, faktisk blir produsert der. Flyttebryggene som Tromsø havn har lagt i sentrum er produsert av NOFI. Hålogaland teater har nå en forestilling, hvor en viktig scene som – en mære -er produsert av dem. Og de av oss som er småbarnsforeldre og har tatt ungene med til det midlertidige lekeanlegget på Nerstranda (som foreløpig venter inspeksjon), så er pressingene laget av, ja nettopp NOFI.

Bladet Nordlys 9.8.18: Her skal fiskemerden ligge de neste månedene – og bidra til unike opplevelser for tromsøværinger: – Jeg håper folk skjønner hvor stort dette er

På bedriftsbesøk på NOFI -jeg og Brynjar A. Saus får vite mer om produksjon av flytebrygger for det regionale markedet.

Det er en bedrift  som tar mål av seg til å være en ledende leverandør av utstyr til havbruksnæringen, fiskerinæringen og utstyr til oljevern , og som også ønsker å være en stor lokal leverandør av flytebrygger og presenningsprodukter, hvor den lokale kundens behov blir skreddersydd. Torgrim fortale med entusiasme at de tjener ikke akkurat penger på det, men at det er viktig for en bedrift å kunne levere noe tilbake til samfunnet og ha lokal betydning.

Bedriften hadde ved utgangen av 2017 hele 76 ansatte og er dermed en betydelig arbeidsplass og næringsaktør. De er på mange områder nyskapende og lager produkter som er markedsledende og anerkjente.

Men det som likevel imponerte meg mest, er det samfunnsansvaret bedriften står for og de verdier eierfamilien brenner for. Torgrim Rørtveit fortalte om at de selsvagt tar inn lærlinger. Men enda sterkere inntrykk gjør den innsatsen de gjør på arbeidstrening, hvor folk f.eks. som sitter i Tromsø fengsel eller andre som har kommet skjevt ut, får en mulighet hos NOFI Tromsø. Erfaringen er at når folk får et arbeid som de kan leve av og være stolte av, så blir det gode arbeidstakere. NOFI har faktisk gitt tilbud om fast ansettelse til alle som har kommet til bedriften på denne måten og de blir også gode ansatte. Dette er en holdning til etterfølgelse for flere bedriftseiere og også det offentlige selv.

Daglig leder Torgrim Rørtveit forteller oss om NOFI og utfordringene som kommunen kan bidra med.

Jeg, Brynjar og Thomas hadde noen interessante og spennende timer hos NOFI Tromsø i Eidkjosen, og vi  tar med oss hva vi lærte inn i vårt programarbeid og den videre utviklingen av næringspolitikk i Tromsø kommune. NOFI Tromsø er en bedrift vi skal heie på og være stolte av som innbyggere i Tromsø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.