Vi sikrer videre drift av «Familiens hus»

Jarle Heitmann (Ap), Pål Julius Skogholt (SV) og Elin Jørgensen (Rødt), sammen med ansatte på Familiens Hus, Stakkevollan.

Samarbeidspartiene Ap, Rødt og SV sikrer videre drift av familiens hus i vårt budsjettopplegg. Det er et stjerneeksempel på en vellykket kommunal tjeneste.

Familiens hus i Tromsø startet opp for snart åtte år siden og har etterhvert utviklet seg til en suksesshistorie, som andre kommune har ønsket å bruke som inspirasjon. De bidrar med forebyggende tiltak, som gjør at utsatte barn kan få hjelp tidligere. Men denne tjenesten er ikke lovpålagt, og derfor foreslo administrasjonssjefen i sitt forslag til «Handlings- og økonomiplan for 2019», at avdelingen på Utsikten/Stakkevollan skulle redusere sin aktivitet, mens avdelingen på Langnes skulle legges ned. Den totalt besparingen var foreslått til 1,9 millioner kroner.

Nord-norsk debatt 30.8.18: Nedleggelsen vil ramme de sårbare familiene
Bladet Nordlys 6.10.2010: Åpnet familiens hus

I huset inngår bl.a. «Åpen barnehage», som er et pedagogisk, helsefremmende og forebyggende lavterskeltiltak. Jeg har selv benyttet en slik tjeneste for begge mine barn, og har sett nytten av at barnet får lov til å leke og være sammen med andre ettåringer, selv om de i den alderen ikke driver mye «samlek».  Tilbudet forebygger omsorgssvikt og man kan få avdekket adferdsproblemer. Dermed kan slike barn få hjelp mye tidligere, slik at de ikke trenger tyngre bistand senere i livet. Det er i et samfunnsøkonomisk løp en god investering.

For Arbeiderpartiet, Rødt og SV var det derfor selvsagt at vi i vårt budsjettopplegg skulle sikre «Familiens hus» videre drift, og vi har nå lagt inn de 1,9 millioner kronene som gjør akkurat det. Torsdag 7.9 besøkte jeg og mine gode kolleger Elin Jørgensen (Rødt) og Pål Julius Skogholt Familiens Hus på Utsikten, hvor vi kunne fortelle om det glade budskapet. Det ble stor stas og mye glede, både hos ansatte og foreldrene som var på besøk. For oss er det viktig å verne om de mest sårbare familiene og sikre at flere barn får hjelp på et tidligst mulig tidspunkt. Det er faktisk en god investering for Tromsø kommune.

One thought on “Vi sikrer videre drift av «Familiens hus»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.