Terrorhandlingene mot Gaza må stoppes!

Barn på Gaza-stripen. (Foto: Pixabay.com)

Kommunestyret 29.8.18 vedtok en uttalelse, som tar på alvor at vi som vennskapsby med Gaza kommune er dypt bekymret for situasjonen på Gazastripen.

Jeg er meget bekymret for situasjonen for sivilbefolkningen på Gazastripen, som i utgangspunktet var svært vanskelig etter mange års okkupasjon, i lys av de siste aggressive handlinger fra Israels side har eskalert til å bli prekær. Derfor sendte Jarle Heitmann (Ap), Gunhild Johansen (SV) og Jens Ingvald Olsen (Rødt) et forslag til uttalelse fra kommunestyret til Tromsø, som vi ønsket å sende til den norske regjeringen. Uttalelsen ble vedtatt med 28 mot 15 stemmer.

Jeg synes det er trist at spørsmålet om solidaritet med befolkningen i Gaza og ikke minst alle barna som blir rammet, blir et spørsmål om for/mot Israel, eller at man med å vise solidaritet med barna, også beskyldes for å være Hamas-vennlig. Jeg aksepterer ikke disse premissene! Jeg mener det må være mulig å vise solidaritet med barna på Gaza og ta avstand fra den asymmetriske krigføringen mot disse barna, som nå utvises mot det palestinske folket på Gaza-stripen. Samtidig tar jeg avstand fra terrororganisasjoner, som har som mål å utslette Israel, som også har rett til fred.

iTromsø 23.7.18: Man avslutter ikke vennskap, man ivaretar dem
NTB (via iTromsø) 13.6.18: FN fordømmer Israels drap på sivile palestinere

Jeg er glad for at kommunestyret i Tromsø kommune vedtok uttalelsen, og jeg håper Regjeringen i Norge lytter. Her er uttalelsen:


TERRORHANDLINGENE MOT GAZA MÅ STOPPES

Unionen av kommuner på Gazastripen har sendt en appell til det internasjonale samfunnet gjennom FN, Det Internasjonale Røde Kors, sine vennskapsbyer og samarbeidende organisasjoner i hele verden. De beskriver hvordan situasjonen for sivilbefolkningen på Gazastripen, som i utgangspunktet var svært vanskelig etter mange års okkupasjon, i lys av de siste aggressive handlinger fra Israels side har eskalert til å bli prekær.

Som vennskapsby med Gaza kommune er Tromsø dypt bekymret for situasjonen på Gazastripen. Vi tar anmodningen fra kommunene på Gazastripen til følge og ber den norske regjeringen om å gjøre sitt ytterste for å presse staten Israel til umiddelbart å stoppe de aggressive terrorhandlingene på Gazastripen som rammer ubevæpnede, uskyldige innbyggere. Ødeleggelsene av kommunale bygninger, vannforsyningsanlegg og annen infrastruktur må opphøre. Blokaden som hindrer forsyninger av alt av varer, mat, medisiner, drivstoff, elforsyning og gass forårsaker sult og død og må oppheves straks. I løpet av de neste to årene vil hele befolkningen på 1.5 millioner mennesker uten fluktmuligheter ifølge FN stå i fare for å dø av sult og sykdom.

Vi støtter Unionen av kommuner på Gazastripen som mener at den eneste løsningen på den kritiske situasjonen er at den israelske aggresjonen stopper umiddelbart, at blokaden oppheves fullstendig og at det åpnes opp for fri ferdsel av folk og varer. Beleiringen av Gazas befolkning er i strid med folkeretten og kan ikke forsvares. Norge, som del av det internasjonale samfunnet må reagere skarpt på den humanitære katastrofen som nå eskalerer.
– – –

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.