Går ut av partiledelsen av Tromsø Ap

Elisabeth Steen og Jarle Heitmann – under valgkampen 2017.

I morgen er det årsmøte i Tromsø Arbeiderparti, og jeg var egentlig ikke på valg som politisk nestleder. Men da leder Elisabeth Steen signaliserte at hun ville gi seg, ønsket jeg å fremme enda mer fornyelse og spredning av verv og makt.

Jeg har sittet i kommunepartiets ledelse i to perioder og tilsammen 9 år. Som organisatorisk nestleder fra 2004 – 2008. Da var Elisabeth Steen politisk nestleder. Da Elisabeth ble leder i 2013, ble jeg spurt om å bli politisk nestleder, som jeg har vært siden. Vi samarbeider godt og jeg har oppfattet meg som en del av et lederteam. Når Elisabeth takket nei til gjenvalg, var det derfor naturlig for meg å vurdere om det var hensiktsmessig for meg og partiet, å fortsette i rollen som politisk nestleder.

iTromsø 21.2.18: Ap-lederen trekker seg:– Jeg overtok et splittet parti
Bladet Nordlys 21.2.18: Ap-lederen i Tromsø trekker seg

Jeg anbefalte  derfor valgkomiteen i Tromsø Arbeiderpartiet, til å benytte anledningen til også å velge ny politisk nestleder, og dermed muligheten til å sette sammen en helt ny ledelse av kommunepartiet. Ved å stille min plass til disposisjon, ville de få større handlingsrom, når man skulle sette ned en samlet ny ledelse. Dette kunne sørge for enda sterkere fornyelse av kommunepartiets ledelse og styre, noe som kan være veldig sunt.

Men enda viktigere, ved å stille mitt verv som politisk nestleder til disposisjon, kunne jeg bidra til at roller og makt spres i kommunepartiet. Den 8. januar 2018 ble jeg valgt som ny gruppeleder i kommunestyregruppa, og det kan være ganske sunt, at makt, roller og posisjoner spres. Spesielt har det i dag vært ganske stor kopling mellom styret og kommunestyregruppa, og ledelsen som ble valgt i 2016, satt alle sammen også i kommunestyregruppa. Nå vil det etter hva jeg har skjønt fra valgkomiteens innstilling, bli ingen. Det betyr at styret vil kunne være en verdifull stemme inn mot de som er folkevalgte i Arbeiderpartiet og vi som sitter på Rådhuset.

Bladet Nordlys 8.1.18: Heitmann er Aps nye gruppeleder
iTromsø 8.1.18: Heitmann ny gruppeleder for Arbeiderpartiet

Nå vil jeg altså uansett sitte som gruppeleder i kommunestyregruppa ut perioden, altså i 1,5 år til. For kommunepartiet vil det være en styrke, at jeg som gruppeleder kan fokusere fullt ut på mine folkevalgte verv, frem til mot kommunevalget 2019. Så vil likevel Tromsø Ap og kommunepartiets nye ledelse fortsatt få nytte av kompetanse og erfaring som jeg har opparbeidet meg i partiorganisasjonen etter 7 år som fylkessekretær og 9 år som nestleder i Tromsø Ap. Dette skyldes at jeg som gruppeleder også skal møte i styret og skal etter vedtektene våre ta del i Arbeidsutvalgets arbeid, selv om jeg ikke vil ha stemmerett.

Jeg setter veldig pris på den tiden jeg har hatt som politisk nestleder. Det morsomste var, som fungerende partileder i 2015, kunne bidra til at vi vant kommunevalget. Dernest var det også i den rollen spennende å få lede forhandlingene på Kystens Hus, som førte til at Arbeiderpartiet inngikk samarbeid med Rødt og SV og  kunne overta byrådsmakten og ordfører-rollen i Tromsø by. Jeg har satt veldig pris på samarbeidet med Elisabeth Steen, og vil også takke henne for det og måten hun som leder har bidratt til å samle partiet, som var veldig splittet i 2013. Jeg er glad for at hun fortsatt skal være en del av kommunestyregruppa denne perioden.

Blogg 1.10.16: På innsiden av Kystens Hus
iTromsø 22.2.18: Arbeiderpartiet: Oddbjørn skal lede Tromsøs sosialdemokrater

Nytt styre i Tromsø Ap velges på årsmøtet i Tromsø Arbeiderparti lørdag 24.2.18.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.