Eirin Kristin Kjær: På ungdommens parti

Eirin Kristin Kjær er Arbeiderpartiets Ungdomskandidat ved Stortingsvalget 2017 i Troms.
Eirin Kristin Kjær er Arbeiderpartiets Ungdomskandidat ved Stortingsvalget 2017 i Troms. Hun er tidl. leder i AUF i Troms og sitter i kommunestyret i Balsfjord.

Politikk handler om å velge. Det handler om å prioritere hva man skal bruke de store pengene på. Som ungdomspolitiker er det viktig for meg at barn og unge står langt fremme i køen når pengene skal fordeles.

Jeg synes det er meningsfylt å drive med noe som gjør hverdagen til enkeltmennesker bedre. Det er det som motiverer meg til å drive med politikk. På samme måte berører det meg når vi leser og hører om ungdomsledighet, mobbing, frafall og unge som sliter med å mestre livet. Alle vet at en trygg oppvekst og ungdomstid er helt avgjørende for at man får et godt liv som voksen.

Heldigvis er dette saker som vi i Arbeiderpartiet har satt høyt på dagsorden, fordi som Trond Giske har sagt: det viktigste i livet må være det viktigste i politikken. Vi skal satse på at barn og unge får gå på verdens beste skole: fellesskolen. Det er en skole der alle barn blir sett og fulgt opp fordi det er flere lærere som har tid til å gjøre det de skal: være lærer. Satsing på tidlig innsats gjør at alle skal lære seg å lese, skrive og regne.

AUF.no: Eirin Kristin Kjær er Arbeiderpartiets ungdomskandidat til Stortinget
Kommunal Rapport 31.7.17: Drømmer om Stortinget

Jeg er rimelig sikker på at alle kjenner noen som ikke har fått fullføre utdannelsen sin på grunn av manglende læreplasser eller frafall. Dette mener jeg det er alt for lite fokus på. Vi vet at etterspørselen etter dyktige fagarbeidere vil øke, og da må vi garantere at alle får læreplass også i Troms. Det er en sak jeg har jobbet med siden jeg engasjerte meg i politikken, og jeg håper at vi i Arbeiderpartiet endelig kan få en slutt på at unge begynner på videregående med usikkerhet om de får et fagbrev. Derfor har vi satt av 1 milliard kroner til å styrke yrkesfagene.

Det er dessverre slik at flere og flere unge sliter med psykiske problemer. Vi unge blir syke av presset vi legges på oss fra alle kanter. Det er et problem som jeg mener må tas mer på alvor enn det har blitt gjort til nå. Helsesøster på skolen hver dag, gratis fastlege opp til 18 år og enda mer fokus på psykisk helse i skolen er noen av forslagene vi går til valg på. Fordi at alle skal trives, bli sett og ha en mobbefri skolehverdag er kanskje det viktigste målet vi skal jobbe mot på stortinget.

Når jeg om ett år er ferdig med min sivilingeniørgrad, er mitt høyeste ønske en fast, sikker jobb. Dessverre er det alt for mange unge som ikke får brukt sin kompetanse og blir gående ledig. I dag er en av ti unge står uten jobb, det er alt for mange. Arbeiderpartiet mener derfor at det er på tide med en jobbgaranti for unge som står utenfor arbeidslivet, fordi hvis vi skal ha et samfunn der alle skal med, må alle ha en jobb.
Som nordnorsk ungdom i Nord-Norges største by har jeg mange ambisjoner for hvordan landet, fylket og byen kan bli et enda bedre sted å vokse opp og bo i. Jeg er overbevist om at det er vi i Arbeiderpartiet som er det partiet som kan gjøre akkurat det. Fordi om man ønsker et parti som tar ungdom på alvor så er Arbeiderpartiet det rette partiet for deg. Jeg håper at jeg får muligheten til å bruke min kunnskap og mitt engasjement på stortinget etter valget.

Uansett utfall, så kommer barn og unges hverdag fortsatt til å være en av mine aller viktigste kampsaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.