Sebastian Henriksen: Et viktig valg

Sebastian Henriksen er 1. varamedlem til kommunestyret for Høyre og medlem av Tromsø idrettsråd.
Gjesteblogger: Sebastian Henriksen er 1. varamedlem til kommunestyret for Høyre og medlem av Tromsø idrettsråd. foto: privat

 

Annet hvert år har vi stortingsvalg eller lokalvalg her i landet og det drives valgkamp fra alle kanter. For oss som er ungdom og førstegangsvelgere kan det hele virke litt voldsomt og fjernt. 

Mange saker debatteres, partiprogrammene er lange og noen politikere er til tider like dramatiske som skam-skuespillerne. På tross av dette er det viktig at vi ungdommer forsøker, engasjerer oss, og bruker stemmeretten vår!

NrK Troms 13.1.16: Ung ildsjel tente OL-ilden: – Idretten gir meg mer enn jeg gir til idretten
iTromsø 7.2.17: Ildsjelen Sebastian oppretter idrettsfond for økonomisk vanskeligstilte på Kvaløya

Det å være ungdom i landet Norge er et privilegium og vi har et hav av muligheter.
En av de viktigste mulighetene er muligheten til å engasjere seg, muligheten til å melde seg inn i uansett parti, idrettslag eller frivillige organisasjon man måtte ønske.
Den muligheten er det veldig mange ungdommer som benytter seg av gjennom engasjement i politikk, i idrettslag, UKM og ikke minst på sosiale medier. Det å være engasjert er vi alle på mange forskjellige måter og områder. Vi utfordrer oss selv, vi tar lærdom av våre feil, vinner fotballkamper, og verver nye medlemmer til det partiet vi tror mest på.  Engasjement er en fantastisk ting som vi må verdsette, ta vare på – og bruke fornuftig.

ballot-32201__340Når man engasjerer seg på et eller flere områder bringer dette med seg utrolig mange positive ting. Du føler tilhørighet, får nye venner, masse ny lærdom og ikke minst få muligheter. Når vi ungdommer engasjerer oss, så er det noe de voksne setter pris på. En kombinasjon mellom erfarende og dyktige voksne, og ungdommer med nye idéer og innspill er gull verdt for ditt idrettslag, politiske parti og lokalsamfunn. Vi ungdommer er framtiden, men de voksne, og ikke minst de gamle har mange erfaringer og er en viktig ressurs i samfunnet som vi alle kan dra stor nytte av. Derfor må vi gjøre hverandre gode og ta lærdom fra hverandre.

Tromsø kommune: Du kan stemme allerede fra 1. juli

Mitt engasjement har nok alltid vært der uten at jeg helt har visst det. Jeg er heldig og ble som liten adoptert fra Colombia, et land preget av uroligheter, geriljagrupper og mye kriminalitet. Jeg er evig takknemlig for at jeg har vokst opp med norske verdier, gått på norske skoler, vært med i norske idrettslag og er opptatt av norsk politikk. Her er nok kjernen til hvorfor jeg har valgt å engasjere meg. For mange ungdommer kan poltikk virke kjedelig og fjernt. Slik var det litt for meg også i begynnelsen, men så oppdaget jeg at politikk handler om hvordan livet vårt var, er, og om hvordan livet vårt kommer til å bli.

Få med deg oppdateringer på «Glad i Tromsø» ved å like Jarle Heitmanns facebook-side!

Politikk handler om hvor ofte helsesøster er på skolen og om treningstider i kommunale haller. Det handler om oss ungdommers mulighet til å spare i BSU og muligheten til å få seg fast jobb.

Politikk handler om det meste i vårt liv og om det som er viktig for deg, enten du stemmer på Jarle eller Sebastian. Blått, rødt eller grønt, for det viktigste er nemlig at du bruker din stemme ved høstens valg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.