Vestregt. 20/22 er god byutvikling

Vestregt. 20/22.  illustrasjon: AT Plan & Arkitektur
Vestregt. 20/22.
illustrasjon: AT Plan & Arkitektur

På denne ukas kommunestyremøte kommer saken om detaljreguleringsplan for Vestregata 20/22 til å bli en av de mest debatterte sakene. Jeg er klart for!
Dette planforslaget vil tilrettelegge for utbygging av inntil 40 boenheter fordelt på ni etasjer i Vestregata. I 1. etasje skal det kun være næring.

Last ned saksdokumentene til Kommunestyresak 181/ 17 – Plan 1843 – Detaljereguleringsplan for Vestregt. 20/22

Et slikt prosjekt har selvsagt både positive og negative argumenter. Bygget har en omfang som blir svært synlig og vil dermed få stor påvirkning på omgivelsene. Det betyr trap av utsikt for naboer og det vil være noe redusert solinnslipp i Kongeparken. Men på den positive siden er det at vi får flere bolig i sentrum, noe vi virkelig ønsker å tilrettelegge for. Dette er en egnet tomt som kan ha høy utnyttelse, som fører til mange boenheter i «tjukkeste» sentrum. Det vil skape positive ringvirkninger på tilgrensende trafikkareal. Det vil også være mulig å få rustet opp Kongeparken, som ellers ville kunne blitt nedprioritert. Nå blir det en del av prosjektet.

Bladet Nordlys 6.6.17: Åpner for ny høyblokk i Tromsø: – Det blir absolutt ikke noe nytt Sentrum Terrasse 
iTromsø 9.5.17: Her er planene for 9 etasjer høy sentrumsblokk

Vestregt 20/22 sett fra Kongeparken. Illustrasjon: AT Plan & Arkitektur
Vestregt 20/22 sett fra Kongeparken.
Illustrasjon: AT Plan & Arkitektur

Jeg mener at skyggevirkningen på Kongeparken vil være akseptabel, siden bygget skal ligge på østsiden av Kongeparken.  Det som ligger i øst, får som kjent ikke den store skyggevirkningen for det bakenforliggendeområdet, og dermed kan det tillates høy bebyggelse her, fordi skyggevirkningen rett og slett vil være begrenset.

Jeg synes også prosjektet rent visuelt vil være fint og kunne forskjønne byen og det urbane preget i sentrum. I dag er området en parkeringsplass med bakgårdspreg. Slik bygget fremstår på bildene vi har fått til behandlingen i både formannskap og kommunestyre, mener jeg det faktisk forskjønner sentrum. Men jeg respekterer at det et ulik smak og noen vil også bevare Tromsø slik det alltid har vært. Selv mener jeg Tromsø må fortsette  utvikle seg og kanskje dermed endre karakter. I sentrum trenger vi flere boliger, og gjerne høyblokker. Det vil skape mer liv i sentrum og vil være god byutvikling.

Bladet Nordlys 20.6.17: Ap har snudd i omstridt byggesak. Sier ja til gigantblokk i Tromsø sentrum 
iTromsø 20.6.17: Trolig flertall for ni etasjer høy boligblokk rett ved Kongeparken 

Jeg er heller ikke for å «plutselig» kutte etasjer i en godt fundert og planlagt detaljreguleringsplan. I all hovedsak bør vi som politikere enten godkjenne planer som de foreligger, ellers avvise planen og sende den tilbake. Her er det ingen grunn til det, så derfor går jeg inn for forslaget til reguleringsplan for Vestregt 20/22. Det er god byutvikling!

Hva mener du? Skriv din kommentar her eller på Facebook-siden min (Glad i Tromsø).

 

One thought on “Vestregt. 20/22 er god byutvikling

  1. Det er mange meninger her. Men jeg må være uenig. Det er ikke god byutvikling. Bygget er på ingen måte tilpasset omgivelsene og stenger en historsk viktig siktlinje som vi påvirke byrommet fra Prostneset og innover. Høyde har sin plass, men ikke her. Slik bygget er vil de øvre etasjene ikke bidra nevneverdig til fortetning. Har du lagt merke til at bygget blir smalere i høyden? Det er her de største og dyreste leilighetene vil ligge. Disse penthouse med utsikt mot byen og mot parken vil være forbehold de rikeste og det er vanligvis ikke de større familier som flytter inn der. Det blir muligens bare 2 personer pr etasje? For at det skal fortettes må det bygges flere mindre leiligheter, gjerne høyt, men ikke på akkurat denne plassen. At bygget vannsirer den vernede bygningsn er det bygget imot er også et viktig poeng. Det hjelper lite å trekke de øvre etasjene tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.