Toves verdige punktum på Stortinget

Tove Karoline Knutsen har sittet på Stortinget for Troms og siden 2005. Nå gir hun seg etter tolv å og for et «punktum» hun satte for en lang og flott karriere.

Her er video fra Tove Karolines siste innlegg på Stortinget.

Jeg og mange andre blir å savne Tove Karoline på Stortinget. Hun har gjort en formidabel innsats, innenfor først familie- og kulturkomiteen (2005-2009), mens  de sist to periodene har hun sittet i helse- og omsorgskomiteen. Der har hun frontet disse spørsmålene med kunnskap , klokskap og folkelighet. Jeg jobbet i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke i perioden 2010-2013, og fikk jobbe med sentrale helsemyndigheter. Da skjønte jeg hvilket sterk innsats hun gjorde på dette feltet.

Tove Karoline Knutsen -biografi på Stortinget.no
iTromsø 23.5.16: Gir seg på Stortinget

Jeg synes også det er vemodig at Tove Karoline skal gi seg, også fordi jeg husker nominasjonsmøtet i 2005, hvor hun ble nominert for første gang. Som daværende org. nestleder i Tromsø Arbeiderparti «kastet» jeg meg inn i kampen for å sikre Anne Marit Bjørnflaten på 2. plass, og Tove Karoline Knutsen på 3.plass som Aps klare kampkandidat. I dag når vi også skal kjempe om å få tre inn å tinget, så er Tove Karolines innsats i 2005 for å sikre Ap tre mandater i Troms, en stor inspirasjon i så måte.

Lytt på noe av Tove Karolines musikk (via last.fm)

Tove Karoline fra Gryllefjord og Senja, med fortid i Harstad og Tromsø – du har virkelig vært hele fylket sin Stortingsrepresentant. Nå håper og gleder jeg meg til at hun kan få er tid hjemme i Tromsø og dermed kanskje bidra enda mer i lokalpartiet. Uansett kan vi kose oss med Tove Karolines siste innlegg og sang fra talerstolen i Stortinget….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.