Tromsø markert på Arbeiderpartiets landsmøte

tromso-pa-landsmotet2017Denne uka har Arbeiderpartiet hatt landsmøte i Oslo som ble avsluttet i dag. Tillitsvalgte fra Tromsø Ap markerte seg med flere gode innlegg og Troms Ap fikk gjennomslag for flere viktig saker for den arktiske hovedstad.

Under landsmøtet har en rekke tillitsvalgte fra Tromsø hadde innlegg. Dette var stortingskandidat og leder i Troms AP Cecilie Myrseth, ordfører Kristin Røymo, fylkestingsrepresentant, forbundsleder og stortingskandidat Torbjørn Bongo og leder i AUF i Tromsø Brynjar Andersen Saus. Her er innleggene deres:

Cecilie Myrseth:
«
Vi må videreutvikle havet som spiskammer og skattekammer!».

Kristin Røymo:
Om sjømat, reiseliv, nordområdene og jernbane til Nord-Norge.
«Hele landet kommer til å tjene på jernbane i nord».

Torbjørn Bongo:
«Vi skal ha gode veier, tog, god skole, et godt helsetilbud og et godt forsvar. Vi skal skape vekst og jobber -både i byen og på landet».

Brynjar Andersen Saus
«Det er avgjørende at Arbeiderpartiet er fremoverlent og tydelig, og at det er vi som styrer likestillingspolitikken».

 

Politiske saker – Troms med gjennomslag.

Troms Arbeiderparti fikk en rekke gjennomslag på landsmøtet, som også får stor betydning for Tromsø. Blant annet er det vedtatt en konkret formulering om å vurdere opprettelse av et kompetansesenter for hav og arktiske spørsmål i Tromsø. For en arktisk hovedstad er det også viktig med forsterkinger i partiprogrammets kapittel om nordområdene. Blant annet skal det norsk-russiske samarbeidet i Barentsregionen styrkes med særlig vekt på folk-til-folk-samarbeid, kulturutveksling, utdanningssamarbeid og samarbeid om næringsutvikling.

Troms Arbeiderparti 23.4.17: Mange gjennomslag for Troms i Arbeiderpartiets partiprogram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.