Bli med i Tromsømarkas venner!

Faksimile fra forsiden i Bladet Nordlys 15.1.17
Faksimile fra forsiden i Bladet Nordlys 15.1.17

Etter at jeg skrev om ideen om å dra i gang Tromsømarkas venner, har mottakelsen og tilbakemeldingen være helt «enorme». Dette er det forslaget jeg har fått mest positive tilbakemeldinger på,både gjennom sms, e-post, likes på facebook og folk til og med på butikken, som har kommet bort og sagt – denne ideen støtter vi og flott tiltak. Så da er det bare å «skride» vil verket – nå skal vi stifte Tromsømarkas venner.

Bladet Nordlys hadde saken på forside og side 2-3 i papiravisen 15.1.17
15977065_621161018091685_577171748143740991_n16114770_621161061425014_6713011675989648664_n

 

 

 

 

Bladet Nordlys 15.1.17: Jarle drømmer om et gigantisk spleiselag: Vil ha nye skibruer fra nordspissen til museet 

Allerede da begynte de positive tilbakemeldingene å strømme på. Folk ønsker at det skal skje enda mer i Tromsømarka. Som sagt er det en strålende jobb som Tromsø kommune og Tromsømarka-prosjektet har gjort, bl.a. med Charlottenlund og Telegrafbukta. Men det vil komme en begrensing i hva kommunen kan bevilge til tiltak og infrastruktur. Som jeg skrev i bloggposten, Oslo har Skiforeningen, som fremmer tur- og skisport hele året. Som samler inn penger til infrastruktur, som drifter løypenettet, som holder lavterskel kurs for turfolket og bidrar til gode tilbud. Noe sånt mangler i Tromsø! Nå er det på tide at vi drar dette i gang. Et Tromsømarka skal IKKE ha noe tilknytning til kommunen, og jeg vil også presisere, noen politisk parti. Mitt initiativ kommer først og fremst fordi jeg er en ivrig bruker av Tromsømarka og at jeg, som i likhet med garantert tusenvis av andre Tromsø-innbyggere, er opptatt av marka og gjerne vil gjøre en innsats. I Oslo, hvor jeg og familien bodde fra 2010-2013, så vi hva Skiforeningen betydde for å utfylle kommunen, både på infrastruktur og drift, men også i å skape turglede og turinteresse for store og små.

Mottakelsen som ble gjengitt fra flere som har interesse og mulighet for å bidra til at en slik forening kan dras i gang var også utrolig inspirerende. Ja, til å bli rørt av!
Bladet Nordlys oppsummerte noen tilbakemeldinger 17.1.17, og det er inspirerende at ideen blir møtt med positivitet

Bladet Nordlys 17.1.17: Hyller Heitmanns skibru-initiativ

Dette er kjempespennende. Jeg tente på dette konseptet med en gang jeg leste om det. (Sparebank1 Nord-Norges toppsjef, Jan-Frode Janson)

Også hun setter pris på utspillet fra Heitmann. – Jeg synes spesielt Langnesbakken er irriterende å krysse. Ei sammenhengende skiløype er virkelig en god idé. (Rektor ved UiT Anne Husebekk.)

Dette vil gjøre marka bedre for folk flest. (Lars Fause, leder for Tromsø skiklubb langrenn)

Er også glad for uttalelsen til Høyres gruppeleder i kommunestyret i Tromsø, Erlend Svardal Bøe, som i Bladet Nordlys 3.2.17 uttalte:

Det er en idé jeg har veldig sansen for, og som er utprøvd mange andre steder. Et slikt samarbeidsprosjekt gjør at vi kan få et enda bedre tilbud. Vi i Høyre er absolutt med på å diskutere en slik etablering.


Hva nå ?

16174649_622032574671196_10271012077858412_nSiden interessen er tilstede og tilbakemeldingene har vært nesten entydig positive, så mener jeg det er grunnlag for å gå videre med å dra i gang, dvs. stifte en frivillig organisasjon.
Hvordan foreningen skal organiseres, med hvilket formål, mål og oppgaver, hvordan «foreningen» skal styres og så enkelte ting som logo og nettside, må det være opp til et stiftelsesmøte og deretter et valgt styre å drøfte, legge prosesser på og legge til rette for vedtak. Akkurat nå bli min rolle, siden jeg har sagt «A» med forslaget, og si «B» og dra i gang en idefase og deretter stiftelsen av foreningen.

Dette ser jeg for meg skjer fremover:

 1. Håper så mange som mulig engasjerer seg, fortsetter å gi innspill og tilbakemeldinger og gjerne blir med i foreningen.
  Gå inn på den nyopprettede Facebooksiden for «Tromsømarkas venner» og lik!
  Søk den opp eller gå direkte til den her:

  Tromsømarkas venner på Facebook

 2. Følg med på ting som skjer på Facebook-gruppa, og noter når det inviteres til kommende møter fremover – herunder stiftelsesmøtet.
 3. Kom med ideer og innspill  der! Hva bør være formålet for en slik forening? Hva skal være målene? Er det tiltak i DITT nærområde som en slik forening kan ta tak?
 4. En ambisjon om å få lært mer fra sammenlignbare organisasjoner, som Skiforeningen i Oslo, hvordan de har organisert seg og lagt opp sin drift. Dette håper jeg kan få blir gjort i løpet av februar.
 5. Jeg vil invitere ulike aktører, som idrettsklubber, kommune, universitet, næringsliv osv. til en idedugnad – i løpet av februar.
 6. I mars 2017 => Stiftelsesmøte for Tromsømarkas venner.
 7. Et valgt styre starter opp sitt arbeid……
 8. Hva som skjer da er opp til foreningens beslutninger og vedtak – dvs. medlemmene til den nye foreningen!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.