Cecilie Myrseth: Julestemning året rundt?

Cecilie Myrseth er fylkesrådsleder i Troms og leder av Troms Arbeiderparti. Er nominert på 1. plass på Aps Stortingliste i Tromsø 2017. Bor i Workinnmarka.
Cecilie Myrseth er fylkesrådsleder i Troms og leder av Troms Arbeiderparti. Er nominert på 1. plass på Aps Stortingsliste i Tromsø 2017. Bor i Workinnmarka i Tromsø. (Foto: Marius Fiskum)

Desember åpner hjertene våre, vi ønsker å bidra til de som trenger det mest. Hva med i mars, juni eller september?

I fjor så jeg en video fra en buss i Stockholm. På et sete satt ei lita jente og sang en julesang. Plutselig bryter bussjåføren inn og blir med på refrenget. I bussen stiger førjulsstemningen. Videoen ble en hit i sosiale medier.

Kunne dette ha skjedd ellers i året? Helt sikkert, men videoen forteller noe: Jula er egnet til å korte ned avstanden mellom folk. Det skjer noe med oss i jula, vi ønsker å bidra, være hjertelige. I hjertet har vi noe som lettere vises når det er jul og som gjør jula så herlig. Sjelden har året flere varme klemmer, gode håndtrykk og lykkeønskninger.

 

På Kirkenes bymisjon i Tromsø merker de det spesielt godt. Der har de i år fått flere gaver enn de klarer å ta imot. Hele 2000 i tallet! Også vi som fylkeskommune har bidratt. Sammen med andre givere er vi av avisa Nordlys blitt utfordret: Hvordan kan vi bidra når hverdagen kommer? Når gavene er få og kassa er tom. Hvordan sørge for en julefølelse som varer?

iTromsø 19.12.16: Har fått inn over 2.000 gaver

Det tar meg tilbake til jula i barndommen. Jeg vokste opp i en stor nordnorsk familie i Lavangen. Når jula stod for dør var det bare å ommøblere for å få plass til alle; ung og gammel, tanter og onkler, gammeltanter, gammelonkler, besteforeldre og oldemor. Alle bidro til feiringen. Som voksen er det ikke hva som lå under juletreet som jeg husker best, men hvordan vi hadde det ilag.

Hver uke inviteres en gjesteblogger til å blogge på "Glad i Tromsø".
Hver uke inviteres en gjesteblogger til å blogge på «Glad i Tromsø».

Akkurat det samme må vi få til i samfunnet. Her hjelper det ikke bare politikk, men mennesker som er til for hverandre. Hos Gatemagasinet Virkelig i Tromsø har jeg sett det. I gangen ligger det brød og bakevarer fra et raust næringsliv. I kjøleren har de ferdigsmurte bagetter. Innendørs treffer du menneskene. Sånne som Ellen Norbakken, Helen Karlsen Bakklund og Line Hoaas. De er frivillige som gir av sin tid. De ser mennesker som ikke alltid blir sett. Sammen bidrar de året rundt til julefølelsen som varer.

Klikk her og  lik «Glad i Tromsø» på Facebook – få oppdateringer på nye bloggposter og nyheter.

Her ligger også muligheten for oss andre. Det skal ikke alltid så mye til. Interessen du viser, ordene du sier, varmen du har i deg, og tiden du vil dele. Hver gang mennesker er til for hverandre, fylles samfunnet med litt mere håp. Vi er alle en del av det håpet.

På besøket hos Virkelig møtte jeg også Geir Arne Nordstrand. Han ønsker å starte Tromsø Matsentral. Konseptet skal bidra til at overskuddsmat fra butikker og kiosker ikke blir kastet, men gjøres tilgjengelig for mennesker som trenger den. Det er bra samfunnsøkonomi, men også bra for miljøet. Møtet var inspirerende. På nyåret skal vi møtes igjen.

iTromsø 27.11.16: Aps toppkandidater valgt uten furore
Kronikk iTromsø 6.4.16: Framtiden må skapes i nord

I jula skal skal det være lov å kose seg. Slappe av og nyte. Skape den gode julefølelsen. Ingen skal ha dårlig samvittighet for det.

I min jul tar jeg likevel tanken med meg: Hvordan kan vi bruke alle gode ønsker, intensjoner og handlinger til å også skape noe som varer. Hele året rundt

Ønsker dere alle en gledelig jul,

Cecilie Myrseth

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.