Stortinget stemmer over  norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann

Tirsdag 13. desember stemmer Stortinget over et mindretallsforslag fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti sine fraksjoner i næringskomiteen, som i «Innstilling fra næringskomiteen om bevilgninger på statsbudsjettet for 2017» foreslår at – «Stortinget ber regjeringen utrede muligheten for å stille krav om norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel».

Dette er en sak jeg har jobbet med selv, og fremmet bl.a. et privat forslag til kommunestyret i Tromsø, som ble vedtatt med overveldende flertall. Selv om dette nå er et mindretallsforslag fra komiteen, må det være håp at et flertall i Stortinget, ihvertfall kunne få regjeringen til å utrede dette. Det betyr nemlig så mye, for så mange. Og ikke minst for mange lokalsamfunn. I Tromsø står vi i fare for å miste 777 sjøfolk, fordi rederier som går lange norske kysten og i lokal fart, kan komme til å flagge ut og dermed også flagge ut arbeidsforholdene. Håper Stortinget nå følger opp.

Bladet Nordlys 23.11.16: Ap og Høyre skjønt enige i krav om norske lønninger i norske farvann.

iTromsø 23.11.16: Krever norske lønns- og arbeidsvilkår for sjøfolk  

Kommer tilbake med oppdatering her på bloggen – når avstemmingsresultatet er klart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.