Turnvenn og stolt av det!

Den nye turnhallen på Templarheimen. Turnsportens nye arena. Foto: Tromsoturn.no
Den nye turnhallen på Templarheimen. Turnsportens nye arena. Foto: Tromsoturn.no

I helga arrangerte Tromsø turnforening sitt årlige juleshow. Neste år åpner den nye turnhallen på Templarheimen. Jeg er imponert over hva turnforeningen står for og får til.

Først vil jeg gratulere Tromsø turnforening og leder Katharina Torheim med flott gjennomføringen av årets juleshow. Det blir altså den siste i Gyllenborghallen. Neste år blir det i egen storstue. Juleshowet har vært arrangert årlig siden 1862, når foreningen ble stiftet. Jeg har akkurat lært at Tromsø turnforening er nordkalottens eldste idrettsforening. Så det er en meget aktiv 154-åring som nå flytter inn i nytt eget hus.

Bladet Nordlys 10.12.16: Unik tradisjon går slutten
iTromsø 10.12.16: Se bildeserie fra årets juleshow

Det er bare å begynne å glede seg  til at den nye turnhallen åpner neste år. For med 500 barn og unge på venteliste, kan turnforeningen forvente seg en kraftig medlemsøkning når hallkapasiteten øker. Ventelistene har vært lange i årevis, men nå blir det plass nok.

iTromsø 17.10.16: Hun vil gi tilbud til 500 nye turnere med ny turnhall – Jeg er født optimist

Jeg har møtt turnforeningen på to måter. Som «turnpappa» på lørdager, hvor min datter har fått ut energi og behovet for kroppsbeherskelse, gjennom «lørdagsturn» ,som foreningen måtte starte opp for å gjøre noe for alle som sto på venteliste. Også altså i arbeidet med turnhallen på politisk side i Tromsø kommune. Der er vi både inne med kommunal garanti og hvor kommunen har jobbet på sin side for at turnhallen skulle finne sin naturlige plass i en idrettspark på Templarheimen. Tilslutt måtte det gis noen politiske signaler om å løse 3 meter, men da det ordnet seg, var det klart for byggestart.

iTromsø 19.10.16: Denne AP-toppen har et klart budskap i turnhallen saken
iTromsø 13.10.16: Tomtesjokk for turnhall prosjektet – Vi innkaller til krisemøte i kveld

Således har jeg forstått hvor fantastisk innsats Tromsø Turnforening gjør for å aktivisere barn og unge. Det løftet de nå har gjort med den nye turnhallen, har være en enorm dugnadsinnsats, hvor mange ressurspersoner har lagt ned en stor frivillig innsats. Når du ser hva turnhallen faktisk har fått til, er der rett og slett imponerende.  Denne gode og sunne holdningen understrekes også, av at de er ganske unik på landsbasis, med både rytmisk gymnastikk, tropp og bredde i tillegg til apparat-turn. Der mange klubber og turnforeninger spesialiserer seg, er det positivt at her i byen faktisk fokuseres på å gi et bredt tilbud fra Tromsø turnforening. I en situasjon hvor vi har mye frafall i idretten, er det å kunne skape et bredt og allsidig idrettstilbud for barn og unge utrolig viktig.

Byavisa (Nordlys) 21.2.16: Full fest på turnkarneval
Flere saker fra Bladet Nordlys om Tromsø turnforening

Jeg har jobbet mye med idrettsspørsmål, både som klubb-, krets- forbundstillitsvalgt og som aktiv utøver. Men sjelden har jeg vært borti en idrettsforeningen som tar denne rollen så på alvor. Det gir inspirasjon og motivasjon til andre idrettsklubber som jobber for å skape aktivitet, særlig for barn- og unge, og gjennom skape sin egen arena.

Jeg er i hvert fall veldig imponert over innsatsen til Tromsø turnforening og er stolt over å kunne kalle meg en turnvenn!

Klikk her for å like «Glad i Tromsø» på Facebook – få oppdateringer på nye bloggposter og nyheter om Tromsø og Tromsø-politikken.

One thought on “Turnvenn og stolt av det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.