Planer for Alfheim Stadion presentert

alfheim_vis01_a4

I dag presenterte vi skisser som viser hvordan Alfheim Stadion og området kan se ut i fremtiden. Det planlegges 220 boliger og vil gi flere positive effekter for både Tromsø IL og Tromsø kommune.

Tromsø storstue og Tromsø ILs hjemmebane – Alfheim Stadion – eies gjennom selskapet Alfheim Stadion II AS av  Tromsø kommune (51%), Tromsø IL (24,5%) og Troms Kraft (24,5%). Tidligere var også Sparebank1 Nord-Norge inne på eiersiden, men de overdro for 2 år siden eierposten til TIL. Jeg overtok som styreleder (og daglig leder) i Alfheim Stadion II AS i mai 2016. Det ble tidligere i 2016 inngått en avtale mellom Alfheim Stadion II AS og utbyggingsselskapet Tromsø Bolig AS, om salg av eiendom som ligger nord, øst og sør for selve stadionanlegget. Den største delen er det som i dag er grusbane, som før var treningsbaner, men nå kun brukes som parkeringsplass. Tromsø Bolig AS har engasjert Gisle Løkken i 70 gr. Nord arkitekter, til å lage skisser og planlegge den kommende reguleringsplanen. Det var disse skissene vi i dag stolt kunne vise frem.

Se tv-innslag om saken på distriktsnyheter Nordnytt – NRK 26.10.16

Hør radio- innslag på ettermiddagssendingen til NRK Troms 26.10.16

Faksimile fra iTromsø 27.10.16
Faksimile fra iTromsø 27.10.16

Dette er en et prosjekt som kommer til å ha en positiv effekt både for Tromsø IL og Tromsø kommune. I dag har selskapet Alfheim Stadion II AS en gjeld på over 50 millioner kroner, og disse lånene betjenes av leietakeren som er Tromsø IL. Dersom vi får realisert prosjektet i denne størrelsesordenen, vil det bety en salgssum til selskapet på ca. 140 millioner kroner. Dermed kan vi få et gjeldfritt anlegg, som vil gi leietakeren en langt rimeligere leiepris. Som deleier i selskapet, vil TIL også kunne få tilført verdifull kapital. Men utbyggingen av bolig – og ikke minst næringslokaler i nær tilknytning til stadiumet, vil også gi synenergier for TILs fremtidige aktivitet og utvikling. Det vil gi TIL vind i seilene til å forsterke sin posisjon som utviklingsklubb. Det vil også styrke det samarbeidet klubben har knytett til utdannings- og forskningsmiljøer, slik som NTG og Universitetet. Tromsø IL håper på at prosjektet kan realiseres innen jubileumsåret 2020.

iTromsø 26.10.16: Slik er planene for en ny bydel på Alfheim
Nordlys 26.10.16: Alfheim-beboerne kan få selskap av fire blokker
NrK Tromsø 26.10.16: Naboene stiller krav til TILs gavepakke
For Tromsø kommune som eier og byutviklingsmyndighet, vil disse planene gi gode effekter. Alfheim- området er i dag ikke veldig utviklet. Prosjektet i seg selv kan bidra til å styrke infrastruktur og gode forbindelser som gang- og sykkelstier.  Jeg tror dette etter utbyggingen vil fremstå som en fantastisk bydel. Bygningsmassen vil ha en særpreg, som kan gi internasjonal anseelse. Utbygger mener også at selve boligene vil ha stor boverdi i et område som vil leve og pulsere med nye næringsarealer. Området vil også være sentrumsnært og at vi faktisk får 220 boliger så nært til sentrum, er klart ønsket politikk i Tromsø kommunestyre.

NB! Husk å lik «Glad i Tromsø» på Facebook – så få du oppdateringer når jeg blogger og nyheter om kommunale saker.

Tromsø kommune og Alfheim Stadion AS skal være en god partner for Tromsø IL. Dette prosjektet gir oss muligheten til å støtte opp under dette partnerskapet og bidra til at vi ruster opp byens «storstue», nemlig Alfheim Stadion og bydelen rundt. Jeg som styreleder i stadionselskapet er tydelig på at Tromsø kommune som eier skal bidra positivt for Tromsø IL. Det er kommunens viktigste og fremste merkevare og omdømmebygger både nasjonalt og internasjonalt. Selv gleder jeg meg til at reguleringsplanen forhåpentligvis kan komme til behandling i løpet av et år, og at byggestart dermed kan bli våren 2018. Dette blir et prosjekt som vi skal kunne bli stolt av.

Hva mener du om prosjektet? Skriv gjerne din kommentar under….

Alfheim Stadion sett fra sør mot nord (Tromsøbrua og sentrum)
Alfheim Stadion sett fra sør mot nord (Tromsøbrua og sentrum)

 

 

Alfheim Stadion sett fra nord mot sør.
Alfheim Stadion sett fra nord mot sør.

One thought on “Planer for Alfheim Stadion presentert

  1. Helt sykt, bør aldri få gjennomslag for noe slikt. Stygt var det også. Ser ut som om det er mest snakk om profitt og få så mage leiligheter som mulig inn på en trang plass. Hva med infrastrukturen, trafikk ut mot kirkegårdsveien? Ser ikke ut som om det er tenkt så mye på naboene her. NEI, og atter NEI. Bygg heller inn Alfheim stadion bak sørmålet og nordmålet med tribuner. Dessuten er det friområdet som skal bevares ved grusbanen og bak sørmålet. Ligger en klausul på dette fra Hansen som gav dette området til kommunen. Den må forholde seg til også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.