Tromsø må ha et internasjonalt seminar

Har vært på besøk hos FN-sambandet i Tromsø, hvor jeg lærte mer om internasjonalt seminar. Det må en arktisk hovedstad ha.

jarle-hos-fn-sambandet-2
Jeg og Kine Olsen som er avdelingsleder ved FN-sambandet Nord
Tromsø har hatt et internasjonalt seminar siden 1993. Det startet i studentmiljøet ved universitetet i Tromsø og  skal være et tverrfaglig forum for debatt og nytenkning omkring internasjonale spørsmål. Hovedaktiviteten er å arrangere seminarer og debatter om internasjonal politikk og internasjonale spørsmål. Internasjonalt seminar er partipolitisk uavhengig og livssynsnøytralt. Men det er også et samarbeidstiltak for alle organisasjoner og institusjoner i Tromsø med interesse for disse temaene. Så dersom organisasjoner går sammen å arrangerer, så sikres også denne uavhengigheten.

Internasjonalt Seminar koordineres i dag av FN-sambandet Nord og Avdeling for forskning og utviklingsarbeid (AFU) ved UiT (tidl. SEMUT) og arrangeres normalt hos Tromsø bibilotek og byarkiv, torsdager kl 20-22 i månedene februar-april og september-november. Hovedsakelig er finansieringen hentet fra NORAD, men arrangørorganisasjonen bidrar med frivillig arbeid. FN- sambandet, som legger ned stor innsats i å videreføre dette seminaret, bidrar med kontorplass og andre driftsverktøy, samt tar arbeidsgiveransvaret for en koordinatorstilling i 30%.
Les mer om internasjonalt seminar her.

Jeg ble invitert av Kine Olsen fra FN-sambandet til å besøke dem, for å få nærmere informasjon om internasjonalt seminar. Det er ikke tvil om at seminaret setter Tromsø på kartet. Det blir ofte visst til fra NORAD, som et eksempel på hvordan vi får det til i Tromsø. Dette har faktisk vart i snart 25 år. Det bidrar til å gi organisasjonene arrangørkompetanse og er en viktig arena for å løfte disse type spørsmål i Tromsø. Men det kan dessverre oppstå fremtidige problemer med NORAD og den støtten de gir til slike tiltak. Regjeringen rasler med sablene for å trekke infostøtten, og det vil kunne gå utover de midlene som internasjonalt seminar får.

Husk å lik «Glad i Tromsø» på Facebook – så få du oppdateringer når jeg blogger og nyheter om kommunale saker.


I et slikt tilfelle må vi være på vakt. Vi må da se på hvordan Tromsø kommune selv og i samarbeid med andre samarbeidspartnere kan bidra til at vi fortsatt har et internasjonalt seminar i Tromsø. Uansett må vi konkret diskutere nærmere hvordan vi kan støtte opp om dette tiltaket. Tromsø tar nemlig mål av seg å være en internasjonal by. Vi har også sagt at det skal være en arktisk hovedstad. Det begrepet må vi fylle med innhold, og økt fokus på internasjonal politikk og internasjonale spørsmål, som samtidig setter Tromsø på kartet i en slik sammenheng må vi sikre. For Tromsø må selvsagt i fremtiden ha et internasjonalt seminar, som holder høyt faglig nivå. Det ønsker jeg å være med å bidra til.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.