Ny skytebane i Kjoselvdalen?

Skytebane i Kjoselvdalen
Illustrasjonsfoto – ny skytebane
I morgen tirsdag 6.9.19, skal formannskapet behandle reguleringsplan 1782 – Regulering av ny skytebane i Kjoselvdalen. Spørsmålet er om formannskapet vil legge denne ut til offentlig ettersyn i 6 uker.

Se sakspapirene til formannskapet her

Se min tur idag til Kjoselvdalen.

Reguleringsplanen skal bidra til å tilrettelegge for å utbedre og modernisere det eksisterende skyteanlegget i Kjoselvdalen.  Anlegget skal bestå av skeetbane, to trap-baner,
100m bane og 200m baner for rifleskyting, 25 og 50 m pistolbane,   100m løpende elg, klubbhus og nødvendig infrastruktur.  Det skal gjøres omfattende sikkerhets- og støytiltak, som tar mål om å sikre at boligfeltene og turområdene i Tønsvikdalen ligger utenfor gul støysone. Dette kan slik støysonemålingene foreligger, faktisk bedre situasjonen for bebyggelsen.

På den andre side er det massiv motstand fra lokalbefolkningen, som peker på at det uansett vil være en betydelig støyproblematikk i forbindelse med denne lokaliseringen. I tillegg er det et utbredt friluftsliv i området, som vil bli berørt av utvidelsen. Det pekes også på faren for forurensing av naturen og problemer knyttet til at grunnen eies av Forsvaret og lokale grunneiere.

Det er kraftige fronter i saken:
– Et nytt anlegg i Kjoselvdalen vil være en kjærkomment tilvekst til skyttermiljøet i Tromsø, sier skyttermiljøet (Kurt Kaspersen, leder for skytebaneutvalget i Tromsø jeger og fisk til, NRK Troms 1.9.16).
–  Jeg lurer på om Tromsø kommune forstår at de bare flytter konflikten fra sør i Tromsdalen til nord i Tromsdalen. (Marit Liland fra Interessegruppen mot utvidet skytebane i Kjoselvdalen, til NRK Troms 1.9.16)
Sak om skytebanesaken i NRK Troms 1.9.2016

Oppdatering 7.9.16
I formannskapet utrykte vi fra Arbeiderpartiet, at vi var i sterk tvil og ønsker å få belyst flere forhold. Det kan vi gjøre også med å sende planen ut på offentlig ettersyn. Vi må være 100% sikre på at vi tar nødvendig hensyn til folk som må leve med økt skyting. Det er også et næringsområde, som vil ha økt tilflytting. Derfor vil jeg være helt sikker på at alle forholdene reist av befolkninga blir ivaretatt. Men også at vi sikrer at vi ikke går inn for en urealistisk plan, som gjør at skyttermiljøet holdes for narr, og skytebane aldri lar seg realisere.


Hør NRK Troms – Ettermiddagsendingen 6.9.16: Tvil i formannskapet om skytebanen
Se iTromsø fra 7.9.16: «Et skritt nærmere skytebane i Kjoselvdalen».
 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.