Med løgn og bedrag skal Høyre rive ned Tromsø.

Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe går langt over streken i sin karakteristikk av Arbeiderpartiet i sitt innlegg om Kvaløyforbindelsen. Med løgn og bedrag skal Høyre bygge sin historie, er min nådeløse vurdering av Tromsø Høyre.

Jeg reagerer sterkt på at Høyres gruppeleder i Tromsø Erlend Svardal Bøe og statssekretæren i Samferdselsdepartementet Amund Drønen Ringdal, velger å spre løgn om hva vår byrådsleder, Kristin Røymo har sagt i saken. Byrådslederen har hele tiden vært klar på at Tromsø kommunestyre kunne velge Håkøya som en forbindelse til Kvaløya, og fortsatt kunne arbeide for at det kunne løses innenfor rammene av en bymiljøavtale. Poenget er at det samtidig ble presisert at det ble ingen endring av prinsippene for inngåelse av en bymiljøavtaler. De indikatorene Statens Vegvesen har jobbet med, ligger fast.

Det er på det grunnlaget byrådslederen og Arbeiderpartiet har basert vårt standpunkt. At det ikke ligger an til endringer i prinsippene for inngåelse av bymiljøavtaler. Byrådslederen har ikke feilinformert. Røymo, og Tromsø Arbeiderparti har på åpent grunnlag gjort vår vurdering. Det som foregår nå er et ledd i et skittent politisk spill om forfalskning av historie. Som dreier seg om at Høyre i nok et prosjekt står i fare for å snuble bort mulighetene for å bygge Tromsø.

Vi så det i saken om E8 Ramfjord. Her kunne veien nå stått ferdig, om ikke Høyre/FrP vinglet seg tilbake til en østre trasé.Nå er veien utsatt langt inn i fremtiden. Skal vi virkelig gamble på at Kvaløya-forbindelsen blir offer for det samme. Arbeiderpartiet er ikke villige til å ta den sjansen. Men det er åpenbart Høyre.
—-

Innlegget sto også på trykk i avisen iTromsø 30.4.2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.