Idrettsminister ?

Illustrasjonsfoto: Pixabay.com
Illustrasjonsfoto: Pixabay.com

Nå skal Norge får ny kultur- og likestillingsminister. Det har et tragisk bakteppe. Men når vi nå tross alt skal få inn en ny, burde Jonas Gahr Støre benytte anledningen til å få en kultur-, idrett- og likestillingsminister! Og samtidig få inn noen med større idrettslig troverdighet i politisk ledelse i KIL- departementet.

Idretten er den absolutt største arenaen for frivillighet i Norge. Over 1,9 millioner mennesker er medlem av et idrettslag i Norge. Idretten betyr noe for svært mange og fremover står denne bevegelsen foran store utfordringer. Vi ser at i breddeidretten er det frafallsproblematikk og færre frivillige. Idretten må ta tak i og bedre mangfoldet innad. Det jobbes hardt i kommuner og idrettslag med anleggs- og vedlikeholdsetterslepet som er i milliardklassen. Idretten står foran store diskusjoner om verdispørsmål. Miljø og bærekraft skal idretten og politikerne også håndtere, slik som at det snart kommer en økonomisk bombe inn i lokalsamfunnene, når granulatforbud vil medføre million kostnader lokale idrettslag og/eller norske kommune.

Det er altså må mange viktige spørsmål som er viktig for idretten, både på og utenfor anleggene og idrettshallene, som også er viktig at en synlig idrettsminister må ta tak. Fordi vi trenger å skape engasjement rundt idretten og større forståelse for at idretten er utrolig viktig i samfunnsbyggingen, for folkehelse og trivsel.

Dessverre har man ikke benyttet anledningen til å gi et klart signal tidligere, men å gjøre dette ganske enkle grepet. Så Jonas, nå kan du gi et tydelig signal om at idrett ER en viktig sak også for din regjering, med å utnevne også en idrettsminister, ikke bare i «gavnet», men også i navnet.

Det andre grepet er å sikre, at når politisk ledelsen i KIL- departementet skal settes sammen, så ha med noen som tydeligere har idrettslig troverdighet og kjenner idrettens kår og utfordringer. Det har ikke vært så tydelig i denne regjeringen, som har hatt mer kulturbakgrunn på sin cv. Anette har heldigvis gjort mye for idretten, som å se på momskompensasjon og sørge for kompensasjonsordninger under pandemien. Men med hennes avgang vil vi som er opptatt av idretten håpe at også idrettens utfordringer blir ivaretatt av en ny statsråd og han eller hennes politiske ledelse. Så jeg har forventninger til en ny kultur- idrett- og likestillingsminister.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.