Tøff uke for selvbilde

Denne uka har vært svært tøff for meg! Jeg har lidd av usikkerhet og tvil. Ja, hele min identitet har vaklet under meg og jeg har lurt på hva jeg representerer?

Det har jo vært enkelt ganske lenge. Men burde skjønt det allerede i vinter, da jeg ble omklassifisert fra mørk blond til gråsprengt i mitt nasjonale id-kort. Jeg fornektet det. Men denne uka må jeg si at demningen begynner å briste og selvbildet rakne.

Det slo meg virkelig på starten av uka da Tromsø Ungdomsråds meget dyktige Mille Hult uttalte kort, knapt og konsist (som lakonisk visst betyr) til Nordlys at, – det er nok av hvite menn som pusher 60 i kommunestyre.

Det har hun sikkert rett i. Men siden jeg er 49 år og har «rund dag» først i desember, så ble jeg ganske i tvil. Gjelder dette meg? Jeg tenkte ikke på annet og lå våken på natta for å tenke igjennom det. Men klarte tilslutt å undertrykke tvilen og få det vekk fra hodet i videre fornektelse.

Men uka var ikke omme, for plutselig kom jeg over intervjuet av iTromsøs nye politiske redaktør Tora Lind Berg til bransjebladet Journalisten, hvor hun ble spurt om hvordan det er å intervjue eldre menn med makt som ung kvinnelig journalist? Svaret var at, –faktisk så er eldre mannfolk de enkleste å få i tale og rundt lillefingeren, nettopp fordi jeg er en ung kvinne.

Det har hun sikkert også helt rett i. Men for meg kom tvilen og usikkerhet plutselig tilbake. Er jeg en sånn hun snakker om? Har jeg uten å selv ha merket det, gått fra ung, fremadstormende politiker og folkevalgt, til middelaldrende småbarnspappa, til at jeg nå er….. en «eldre mannfolk, som journalister får i tale og rundt lillefingeren?

Det knaket i selvbilde og jeg led virkelig av angst for hva folk skulle tro om meg. Så jeg lurte i mine mørkeste stunder på om det kanskje var plass til meg i Tromsø Høyre, for der tar dem vare på eldre menn. Nåvel er jeg ikke politisk enig i det hele tatt– noe vi sikkert kunne funnet ut av- men var jo desperat, så spurte nå forsiktig likevel. Der var det totalt avvisning siden jeg var alt for ung! Kom tilbake om 15-20 år var den kalde beskjeden der i gården….

Heldigvis har jeg overvunnet det meste av tvil nå! Etter å ha lest en rekke artikler om ledelse, legger jeg nå vekt på den forskningen som sier at eldre hvite menn som pusher 50 har verdifull kompetanse. Jeg er verd noe og som 49 år er jeg en mann i min beste alder og med kunnskap og erfaringer fra snart et halvt liv. Så det så!

Da synes jeg mer synd på min meget gode venn og gruppeleder kollega i SV Pål Julius Skogholt. Han ble 50 år i fjor høst og pusher nå 60 år. Jeg føler med Pål Julius som representerer en gruppe vi åpenbart har for mange av i kommunestyret, og som nå er blitt de enkleste å lure å få i tale. Siden det nok er tvilsomt om han heller får plass på Høyres seniorliste, så bør vi alle vise vår medfølelse. Denne helga går mine tanker til Pål Julius Skogholt og jeg tror faktisk jeg skal sende han en blomst. Men så var det den gikta da……

Ha en god helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.