Støtt oppropet hvor vi sier nei til samehets i Tromsø!

#noknu #doarváidál

1: Les oppropet i dette innlegget

2: Lik siden: Nei til samehets i Tromsø – Doarvái dál

3: Skriv et innlegg på siden om at du/dere støtter

4: Prøv en #doarváidál bilderamme og del budskapet: https://www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=392717095383613

VI SIER NEI TIL SAMEHETS I TROMSØ

Tromsø er det ikke rom for hets eller vold mot folk fordi de er samisk. Mange samer vegrer seg for å vise at de er samer i det offentlige rom, i frykt for hets eller i verste fall vold. Sånn kan vi ikke ha det. Derfor går vi nå sammen og setter ned foten. Samer skal være trygge i Tromsø.

Lørdag 5. desember opplevde en ung samisk jente å bli hetset av en voksen kvinne etter at hun hadde snakket samisk med et barn på bussen. I 2019 opplevde en ung samisk mann å bli slått ned i Storgata fordi han sto der i kofte. Mange samer opplever at dette ikke isolerte hendelser, og det finnes utallige historier om hvordan samer i kofte opplever å bli ledd av eller joiket etter av tilfeldige mennesker ute i bybildet, spesielt på nattestid.

Dette er ikke akseptabelt, og det må ta slutt. Det er ikke akseptabelt på bussen, på byen, på skolen, i idretten eller på bingoen. Derfor går vi nå sammen, og oppfordrer hele byen til å sette ned foten mot samehets i Tromsø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.