Skuffet over regjeringen og Høyre og FrP i Tromsø

(Illustrasjonsfoto: Pixabay.com)

Jeg er skuffet over at regjeringen og olje- og energiministeren neglisjerer lokalbefolkningen i Kattfjord og lokale folkevalgte i Tromsø. Samtidig er jeg skuffet over at Høyre og FrP i Tromsø har null innflytelse og innvirkning på Regjeringen.

Nord24.no 18.4.18: De har kranglet og kranglet om gigantutbyggingen på Kvaløya. Nå er den betente striden avgjort

Kommunestyret i Tromsø 22.11.17 vedtok med et bredt flertall å klage på NVEs vedtak om å gi Kvitfjell og Raudfjell vindkraftverk endret konsesjon. Jeg var sjokkert over NVEs prosess  i denne saken – les mitt blogginnlegg:

25.11.7: Sjokkert over prosessen i Kvitfjell og Raudfjell vindkraftverk

Vi har tverrpolitisk engasjert oss i denne saken, og jeg har selv vært aktiv mot våre folk på Stortinget. Jeg har også deltatt på folkemøter om saken og hatt stor forståelse for lokalbefolkningens bekymringer. Jeg er bekymret for livskvaliteten i bygda, men også om grunnforholdene vil skade vei og skole, og etterhvert er også vannkvaliteten blitt et økende proble,. Da er det særlig problematisk at NVE og nå Regjeringen ikke lytter til statlige regionale organ som MattilsynetStatens vegvesen i Tromsø og Fylkesmannen i Troms.

Alt fordi de tyske investorene skal slippe 80 millioner kroner på et prosjekt som det skal investeres i for over 3. milliarder kroner! Med det ofres befolkningen, som vil oppleve usikkerhet knyttet til miljø, sikkerhet og leveforhold. Det etter en prosess som oser av hastverk og at NVE – Norges vassdrags- og energidirektorat har bestemt seg på forhånd.

Bladet Nordlys 15.2.18: 
Bygda fortviler over vindmølle-planer: – Det blir støy, støv og sykdom
Nrk Troms 15.2.18 nvestorene hadde ingen anelse om den massive motstanden rundt vindkraftverket: 

Jeg er som sagt også skuffet over at det politiske Tromsø har så svært liten innflytelse sentralt og da spesielt regjeringspartiene. For slik som representanter fra Høyre og FrP i Tromsø har ordlagt seg, både i kommunestyre, i media og i folkemøter i Kattfjord, så burde man forvente at de hadde littegrann innflytelse på Regjeringen. Frps gruppeleder Anni Skogman og Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe  møtte altså olje- og energiministeren en hel time om saken, men fikk ikke rikket han en millimeter. Det er skuffende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.