Varm støtte til alpin-VM i Narvik

Logo for VM i alpint Nord-Norge 2025

I  formannskapet denne uka bevilget vi kr. 100.000,- til Alpin VM 2025 og arbeidet med å utarbeide søknad om å få mesterskapet til Narvik. For vi i Tromsø skal selvsagt gi varm støtte og aktivt være med å jobbe for Narvik sin sak – et VM Nord-Norge 2017.

Det er veldig inspirerende å høre om Narviks alpint-vm planer og at de har slike ambisjoner. Som vi vet har det ikke vært særlig mange internasjonale mesterskap i den nordlige landsdelen før. Vi snakker om et skøyter sprint-VM i Tromsø i 1990 og strekker man idrettsbegrepet også til sjakk, så hadde man Chess Olympiad 2014 i Tromsø.  Vi i Tromsø skal være positiv til VM-søknaden og hjelpe og støtte Narvik så godt vi kan. For lykkes Narvik, vil det kunne bidra til at flere internasjonale mesterskap legges til Nord-Norge. Denne gangen kan det være Narvik, neste gang Tromsø.

Bladet Nordlys 2.3.18: Tromsø gir penger til Narviks VM-søknad: – Veldig spennende

Det er også veldig bra at Narvik er så tydelig på at de vil ha med hele landsdelen. Dette blir derfor et mesterskap og et løft som hele landsdelen kan stå bak.

For Tromsø og store deler av landsdelen vil også få positive effekter av et Narvik-VM. Vi har allerede en stor vinterturisme med Nordlys og natur. Her vil spektakulære tv-bilder fra Narvik, hvor alpin-løypene stuper ned mot havet, ha stor markedsmessig betydning, og virkelig sette Nord-Norge på kartet som en attraktiv vintersports-destinasjon. Akkurat disse spektakulære bildene, vil også styrke en norsk VM-søknad, for Norge har knapt mer spektakulære alpinløyper, som holder VM-standard.

Et annet positivt element, er at Narvik vil ta med seg Tromsø, Harstad og Målselv, som trenings-arenaer og såkalte logistikk punkter, gir ekstra verdi til disse stedene og vil bidra til å spre kompetanse og engasjement rundt mesterskapet.

Jeg synes det var fint å få være med å støtte alpint-VM i Nord-Norge 2025 i søkerfasen, og vil være positiv til at Tromsø kommune også etter at mesterskapet er landet, bidrar med både økonomisk støte og andre ressurser som kan være interessant. Heia Narvik 2025!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.