Et kompromissløst parti mot alle former for trakasering

Likestillingspartiet Arbeiderpartiet skal være kompromissløse i innsatsen mot alle former for trakassering, i partisammenhenger og i samfunnet.

Vi skal alltid reagere når makt misbrukes. Vi skal alltid ta den svakestes parti. Det var partilederen min som sa det!

Se hele talen her:

Det er sjelden jeg er så «rørt» som mens min partileder Jonas Gahr Støre talte for landsstyret vårt i går. Med denne talen, har han vist retningen for mitt kjære Arbeiderparti fremover. Det var virkelig det vi trengte, for vi har ikke fremstått med noen som helst retning siden vi tapte valget i september 2017. Vi har vært et rystet parti, litt viljeløst og skulende på hverandre. Og vi hadde ikke før begynt å områ oss litt og forsøke å evaluere, så kom varslersakene. Uavhengig av om man er enig eller ikke i det som er gjort, så har Jonas faktisk vist lederskap. Det er det lederskapet som han MÅ få lov til å bruke til å lære av valget i 2017 og utmeisle en ny politikk og med en oppusset organisasjon frem mot 2019 og ikke minst 2021.

-Det unike ved oss er dette store mangfoldet. Det er det som gjør oss i stand til virkelig å endre samfunnet i stort. Det er det som sikrer oppslutning om endringer ingen andre partier kan bære. (Jonas Gahr Støre 29.1.18)

Jonas setter også tonen for hvordan vi som parti skal forholde oss til #Meeto. Han mener at det å kjempe mot at noen bruker sin maktposisjon til å begrense andres frihet, det er vårt samfunnsoppdrag – Arbeiderpartiets oppdrag – å kjempe akkurat imot det! Han mener det faktisk er det viktigste budskapet han kom med til våre tillitsvalgte på landstyret i dag. Det er virkelig en retning som vi som parti kan følge! Jeg er som sagt rørt, fordi Jonas har gitt meg noe av troen tilbake. Dette skal vi i Arbeiderpartiet klare å snu!

-MeToo handler om at noen bruker sin maktposisjon til å begrense andres frihet. Mønsteret er til å kjenne igjen: Mennesker som setter seg over andre, bruker sin makt, sårer dem, krenker dem, trår over deres grenser. Tar fra mennesker frihet. Vårt samfunnsoppdrag – Arbeiderpartiets oppdrag – er å kjempe imot akkurat det! Det ligger i vårt DNA. Det er mitt viktigste budskap til dere i dag.
(Jonas Gahr Støre 29.1.18)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.