De beste stedene for nordlys-jakt

Nordlys i Tromsø. (Foto: Pixabay.com)

Det er mange flotte plasser i Tromsø for å kunne oppleve nordlyset. Nå har nordlys-jegere i Tromsø fått et nyttig verktøy.

For å best kunne studere og oppleve nordlyset, bør det være mest mulig mørkt rundt deg. Nå har Geodatakontoret i Tromsø kommune, laget et nydelig «Tromsø by night»-kart, som viser hvilke områder som er lyst opp i kommunen, og dermed også hvilke områder som er mørke og egner seg til nordlys-jakt:

En titt på dette verktøyet, viser at Telegrafbukta, Prestvannet og Skihytta er blant de beste stedene å se etter nordlys på Tromsøya. Dersomdu vil kjøre litt fra selve Tromsøya, vil man finne nydelige steder i Finnvikdalen, Ersfjordeidet og på Kattfjordeidet.  På fastlandet vil det være flotte «mørke-forhold» på Fjellheisen og inne i Tromsdalen.

Da er det bare å gå ut på nordlys-jakt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.