Ny start for langrenn- og skiskyting på Templarheimen

Tromsøbadet. Illustrasjon: Asplan Viak
Tromsøbadet. Illustrasjon: Asplan Viak

I juni 2016 bestemte Tromsø kommunestyre seg for å legge badelandet til Templarheimen . Det gikk ut over først og fremst utover ski-miljøene som i flere 10-år har eksistert på Tromsøya (Templarheimen). Kommunestyret i 26.4.17 ryddet opp i denne situasjonen

Jeg holdt et av hovedinnleggene på siste kommunestyret i saken om finansering av komplett helårsanlegg for langrenn og skiskyting på Templarheimen. Dette har vært en sak jeg har vært opptatt av, fordi det er viktig å sikre ski- og skiskyting som en viktig del av idrettsparken på Templarheimen. Her har vi Nord-Norges største skiskytterklubb i Tromsø Skiskytterlag (TSSL) og Nord-Norges største langrennsklubb i Tromsø skiklubb langrenn (TSKL). Sammen er TSKL og TSSL det største kombinerte langrenns- og skiskyttermiljøet i Nord-Norge og blant de store også i nasjonal målestokk

Skisse av løypetraseer og stadion - Templarheimen (Rambøll for Tromsø kommune)
Skisse av løypetraseer og stadion – Templarheimen (Rambøll for Tromsø kommune)

Plasseringen på Templarheimen er den nærmeste skistadioen for nærmere 40.000 innbyggere i byen Tromsø, med nærhet til feks kollektivtrafikk, idrettsparken forøvrig og viktige kollektivårer. Tromsø Skiklubb Langrenn (TSKL) og Tromsø Skiskytterlag (TSSL) har i flere år jobbet med anleggssituasjonen for klubbene og ønsket å videre utvikle området. Så kom badelandet.

Da mener jeg det er helt rett at kommunestyret i  juni 2016 vedtok at «klubbenes behov skal løses i tilknytning til Templarheimen. Tromsø kommune skal dekke kostnader ved opparbeidelsen, herunder nødvendig omlegging av løypetraseer, lysanlegg og skiskytterarena. etc

Sak 109/17: Finansiering av komplett helårsanlegg for langrenn og skiskyting på Templarheimen
iTromsø  22.2.17: Idretten krever at badet bygges på Templarheimen

Deretter har klubbene inngått avtale med Tromsø kommune om endring/flytting av ski- og skiskytterstadion på Templarheimen, en avtale som ble vedtatt i formannskapet i september 2016. Jeg mener vi skal være tilfreds i at med dette vedtaket får en kombinert ski- og skiskytterstadion som etterkommer kommunestyrets vedtak om å løse klubbenes anleggsutfordring på Templarheimen. Og som gir grunnlag for å drøfte videre utvikling.

Lik gjerne min politikerside på Facebook!

Den prosjekterte løsningen som er utarbeidet erstatter den skistadion klubbene har mistet som følge av utbyggingen av Tromsøbadet og sikrer fortsatt aktivitet og utviklingsmulighet i tråd med de krav og behov våre idretter stiller.

Så vil også vi fra Ap presisere at vi nå tar stilling til fase 1, og at vi kun forplikter oss tillat det skjer en utredning på fase 2. Både kostnader og inngrepene i marka som skisseres i en fase 2, vil være politisk omstridt og vi vil forbeholde oss retten til å ta stilling når en slik utredning foreligger.

Her kan du se innlegget jeg holdt via web-tv:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.