Arctic Race tilbake til Tromsø

Arctic Race of Norway-trofeet.
Arctic Race of Norway-trofeet.

Denne uka ble det endelig bekreftet at sykkelløpet Arctic Race of Norway legger to etapper – herunder avslutningsetappen – til Tromsø. Jeg er veldig positiv til at Tromsø kommune skal bruke midler til akkurat denne typen arrangement.

Arctic Race of Norway (ARON) går over fire etapper mellom 10. og 13. august 2017. Den 4. etappen er selve avslutningsetappen. Det hadde Tromsø også i 2014, og jeg husker med stor glede og entusiasme den følelsen og ikke minst stoltheten over byen min, når sykkelfeltet med også norske stjerner som Thor Hushovd og Alexander Kristoff, suste gjentatte ganger nedover Kirkegårdsveien, forbi Gyllenborg skole hvor jeg sto å heiet. Innspurten gjennom sentrum og ved fylkeshuset var også spektakulær, i en folkemasse som skal ha samlet over 70.000 tilskuere. Altså det sammen som hele Tromsøs befolkning. Er det en ting vi kan i Tromsø, så er det å lage folkefest. Så Knut-Erik Dybdal i ARON kan være sikker på at Tromsø befolkningen skal klare å lage en særegen Champs-Élysées-stemning også i 2017.

iTromsø 4.1.17: Arctic Race håper på Champs-Élysées-stemning i Tromsø  
Nordlys 4.1.17: Hun kan knapt fatte hvilket besøk de får: – Egentlig er det helt utrolig 
Dagbladet 4.1.17: Slik blir Arctic Race of Norway i 2017

iTromsø har i en artikkel pekt på at dette selvsagt kommer til å koste Tromsø kommune noen millioner kroner. I 2014 ble regningen for sykkelfesten på 2,2 millioner kroner. Nå vil nok regningen blir noe dyrere, siden det her er snakk om to etapper og dermed større krav til organisering og infrastruktur. iTromsø mener det raskt kan bli en fordobling. Nå regner jeg med at saken relativt raskt vil komme som orientering og vedtakssak til formannskapet, som deretter skal fremme en innstilling til kommunestyret.

iTromsø 4.1.17 (plusssak): Arctic Race koster Tromsø flere millioner kroner 

Jeg mener uansett at dette akkurat er en type arrangement som Tromsø kommune faktisk skal bruke midler på. Det er en investering som vil gi tilbake i titalls økte verdier, både som arrangør- og turistby. Gjennom å arrangere store arrangementer som Arctic Race 2014 og 2017 og jeg vil også nevne Sjakk-OL i 2014, skaffer vi oss  verdifull kompetanse i arrangørbyen Tromsø. Disse mesterskapene legger også igjen titalls millioner kroner i direkte kjøp av varer og tjenester. Men den langsiktige markedsføringsverdien det er å vise frem Tromsø som en urban by i et samtidig flott, spektakulært og røff natur, er det snakk om hundremillioners klassen. Engasjementet det skaper øker engasjementet i byen, det øker omdømmet til kommunen og det har en folkehelsedimensjon som er uvurderlig. Alt i alt får en så mange positive ringvirkninger av å kunne være en bidragsyter i et slikt arrangement, at nå og da skal Tromsø kommune faktisk bruker penger på det. Så kan vi selvsagt ikke bruke ubegrenset, men den størrelsesorden vi er snakker om er høyst forsvarlig.

Jeg er i hvert fall glad og positiv til å bevilge dette fra Tromsø kommune og gleder meg allerede til sykkelfesten i nord 10. – 13. august 2017. Her er løypeprofilen:

 

Hva mener du? Er det verdt for Tromsø kommune å bruke midler på Arctic Race of Norway?
Bruk kommentar-feltet eller kommentert på facebook-gruppen til GladiTromso.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.