Hva kan bli bedre i sentrum?

Stortorvet. Foto credit: Tromsø kommune
Tromsø kommune inngår nå et samarbeid for å danne selskapet Tromsø Sentrum AS. Hva mener du må gjøres for å oppgradere i sentrum?

I formannskapet tirsdag behandles saken om at tre aktører nå går sammen om å danne selskapet – som altså får det selvforklarende navnet – Tromsø Sentrum AS.

Her er saksliste og sakspapirer for formannskapsmøte 10.12.16

Kommunen blir partner med Sentrumsforeningen i Næringsforeningen i Tromsø-regionen og Tromsø Gårdeierforum. Sentrumsforeningen har i overkant av 100 medlemsbedrifter, i hovedsak knyttet til handel og uteliv. Tromsø Gårdeierforum ble etablert våren 2015. Formålet var å skape et nettverk for inspirasjon, læring og utvikling for gårdeiere i Tromsø sentrum. Hver av partene spytter inn 100.000 kroner i aksjekapital og skal også stille med driftskapital på 1.000.000 i 2017 og i de tre årene som foreløpig er avtalt. 

Det er utarbeidet en foreløpig tiltaksliste for 2017, som har en rekke tiltak innenfor tre hovedområder: (1) bedre organisering og kunnskapsgrunnlag (2) øke attraktiviteten i Tromsø sentrum (3) bedre markedsføringen av Tromsø sentrum.

iTromsø 15.12.16: Nytt aktivitetsselskap skal blåse liv i sentrum

Det er derfor store planer for utvikling av sentrum og vi la i investeringsbudsjettet for 2017-2010 inn oppgraderinger av Storgata og vi holder på med oppgradering av Kirkeparken. Sentrum er viktig for kommunen – både miljømessig, sosialt og økonomisk. 

Det er viktig å få til et attraktivt sentrum. Hva mener du er det viktigste som nå må gjøres for å oppgradere sentrum av Tromsø?

Bruk kommentar-feltet under – eller kommenter på Facebook-siden «Glad i Tromsø»

One thought on “Hva kan bli bedre i sentrum?

  1. Tromsø regner seg som en inkluderende og varm by, men samtidig er det en by med et sentrum som nærmest er utilgjengelig for bevegelseshemmede. Er du ikke rask til beins får du problemer med å handle i sentrum, og gjøre noe så selvfølgelig som å drikke enn kopp kaffe krever en stor kartlegging for å finne en mulighet.

    Med kort gang funksjon eller rullestol/rullator er parkering helt nødvendig. HC Parkeringsplassene har det blitt svært få av den siste tiden.

    I forbindelse med planlegging og selskapet Tromsø sentrum AS bør det være naturlig for Tromsø kommune å benytte seg av sitt eget råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Et sentrum virkelig for alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.