Over 1000 feiret mangfoldet i Tromsø

På Tromsø Arctic Pride, med mine kommunestyrekollegaer Elin Jørgensen (Rødt) og Ingrid Marie Kielland (SV).
Det var en veldig fin opplevelse i dag å få gå sammen med over 1.000 andre på paraden til Tromsø Arctic Pride, og dermed feire mangfoldet i Tromsø. 

Årets festival arrangeres 16.–22. november og har i år sett nærmere på hvordan det er å være skeiv i Tromsø. Vi sier ofte at Tromsø er en by med stor takhøyde, men er det egentlig slik. Er det kanskje et lite bygdedyr her også?

Forskning viser at det forekommer diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering og kjønnsuttrykk, og at enkelte grupper innenfor LHBT-populasjonen har det vanskeligere enn samme gruppe i den generelle befolkning. Dette gjelder nok også i Tromsø. Selv ble jeg sjokkert da jeg fikk lære at ordet «homo» faktisk er et av de mest brukte skjellsordene i barne- og ungdomsskolene i Tromsø. Det mangler kompetanse i barnehager, skoler, i arbeidslivet og i eldreomsorgen.

Handlingsplan mot diskriminering av Lesbiske, Homofile, Bifile og Transpersoner.

Derfor er det viktig at vi nå prioriterer å få mer kompetanse og kunnskap inn i kommunal virksomhet. Men enda viktigere er det at vi markerer at Tromsø skal være en mangfoldig by, med stor toleranse. Var veldig positivt at representanter for Den norske kirke gikk i paraden. Mangfoldet må forsvares og å støtte Arctic Pride, gir et sterkt signal til alle om at du kan være akkurat sol du er – enn er fantstisk som menneske uansett.

Jeg sier som min gode kollega Ingrid Marie Kielland sa det i kommunestyret når vi vedtok at Tromsø skal ha en handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold, -Jeg vil at Tromsø skal være en skeiv by.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.