Årets viktigste signering!

Da er endelig avtalen for ny adkomst til Breivika blitt underskrevet. Med det blir forhåpentligvis den største trafikk-proppen i Nord-Norge snart løst.

Fra venstre: ordfører Tromsø kommune Kristin Røymo, fylkesråd Troms fylkeskommune Ivar B. Prestbakmo, regionveisjef Statens Vegvesen Torbjørn Naimak, havnestyreleder Jarle Heitmann og havnedirektør Halvar Pettersen
I dag signerte ordfører Kristin Røymo for Tromsø kommune, fylkesråd Ivar B. Prestbakmo for Troms fylkeskommune, regionveisjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen og vi i Tromsø Havn KF, hvor jeg er styreleder, det som ordføreren på sin Facebook-profil sier er årets viktigste signering. For i dag ble det ble det endelig underskrevet en avtale om bygging av ny adkomst til Breivika havn, med utvidelse til firefelts vei og omlegging av rundkjøringen. 
Dette er den største trafikkproppen i Tromsø og det er beregnet at den koster næringslivet i Tromsø 600 -700 millioner kroner. i året. Vi snakker om en veistrekning som er den aller viktigste for infrastrukturen i Nord-Norge, fordi ingen andre steder har så mye trafikk. Vi ble meget skuffet da den ikke lå i statsbudsjettet som lovd og kalte det en skandale. Etterhvert visste det seg at det var forhold på statens side som ikke var helt orden…

ITromsø 6.10.16: Dette er meget alvorlig for Tromsøs del

Nå er avtalen mellom de fire partene på plass! Da mangler bare pengene og vi har nå store forventninger til at regjeringspartiene gjør som de har antydet, nemlig å legge Brevika havn tilbake i statsbudsjettet som ble lovd i forkant. Så nå må Kent Gudmundsen fra Troms Høyre følge opp hva han sammen med ordfører Kristin Røymo sa – adkomstveien til Breivika havn skal på plass. Eller som lederen 25.10.16 i Bladet Nordlys sa det, –nå må alle stortingspolitikere fra Troms kjenne sin besøkelsestid.

NB! Husk å lik «Glad i Tromsø» på Facebook – så få du oppdateringer når jeg blogger og nyheter om kommunale saker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.