En avledningsmanøver fra de borgerlige partiene

De borgerlige partiene har varslet mistillit mot byrådsleder Kristin Røymo, i forbindelse med offentliggjøringen av regnskapstallene for 2015. I kommunestyret 30.3 ble mistilliten diskutert og behandlet. Jeg mente som gruppeleder for AP, at dette var en avledningsmanøver for å unngå å snakke om den alvorlige økonomiske situasjonen i kommunen. Les mott hovedinnlegg i kommunestyret her:

Ordfører, la meg først være helt klar på at det er helt nødvendig at vi – som Tromsø kommunes øverste ledelse, bruker begreper som er korrekte, og ikke gir grunnlag for misforståelser. Det er nettopp derfor det var helt rett av byrådet å umiddelbart (umiddelbart) korrigere begrepsbruken straks byrådet og byrådslederen ble oppmerksomme på upresis begrepsbruk. Den utsendte pressemeldingen ble presisert, den ble rettet opp i og er beklaget. Jeg vil berømme byrådet og særlig byrådslederen, som har svart på utallige spørsmål, gitt flere positive svar på innsynsbegjæringer og deltatt på høring i finans- og næringskomiteen. Fordi åpenhet er viktig, noe dette byrådet har visst i flere tilfeller. Dette har ført til at saken om utsending av pressemeldinga er utrolig godt belyst. 

Jeg har full tillit til byrådet. Ordfører – Jeg konstaterer at det har også flertallet i kommunestyret.

Ordfører, jeg har den dypeste respekt for mistillit som institusjon. Det er det viktigste, det sterkeste virkemidlet vi har, mot maktmisbruk i et parlamentarisk system. Nå – i dag – så skal vi likevel spørre oss følgende: – blir bruken av mistillitsforslag misbrukt når det fremmes på denne måten? Er effekten av dette mistillitsforslaget at dere fortsetter på det som kan se ut som et oppdrag om å fordekke alvoret i den økonomiske situasjonen? Eller er det fortsatt slik at noen i denne sal ikke forstår alvoret? Jeg har etter å ha observert dette spillet den siste måneden blitt sikker: Høyre, Frp, KrF og Venstre bruker dette mistillitsforslaget som en avledningsmanøver for å unngå å snakke om den alvorlige økonomiske situasjonen i kommunen.

Det handler ikke om begrepsbruk eller regnskapsregler. Det er et faktum at det handler om at vi bruker for mye penger. Budsjetteringen i 2015, både i utgangspunkt og i de senere økonomirapportene og nå også i de foreløpige regnskapstallene viser oss et et klart faktum – Tromsø kommune koster for mye å drifte.

Denne situasjonen krever av oss politikere – som kommunens øverste ledelse, at vi tar ansvar og er tydelig. Derfor er jeg glad for at byrådet viser merkostnadene på drifta, og gjør analysen, når det foreløpige regnskapet presenteres. Vi krever et grunnleggende økonomisk ansvar fra oss selv i Samarbeidespartiene, og vi kommer til å fortsette å kreve det fra alle andre partier i kommunestyret. Enten dere er villige til å levere på ansvar eller ikke.

Dette er det alvorligste i hele saken…… Altså denne avledningsmanøver som er igangsatt for å slippe å snakke om den alvorlige økonomiske situasjonen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.