En høvding har gått bort

I dag kom den triste nyheten om at AP-høvdingen Odvar Nordli er gått bort. Han var den første statsministeren jeg selv husker.

I 1979 var jeg 6 år og husker at jeg satt sammen med min pappa og så valgdebatt på NRK. Underveis i sendingen, sa pappa med virkelig følelse i stemme, – «han Nordli han er virkelig en hedersmann, og er en av oss arbeidsfolk». For meg ble derfor Oddvar Nordli den første «superstjerne» i Arbeiderpartiet, som også ble mitt parti.

Så det var en trist nyhet at en av partiets store høvdinger har gått bort. En som vi kan takke for den velferd og velstand vi har i dag. Jeg synes også min partileder Jonas Gahr Støres ord om Oddvar Nordli er fine å dele og vil slik også lyse fred over Oddvar Nordlis minne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.