Brage Larsen Sollund: bolig til alle

Brage Larsen Sollund er Aps gruppeleder i Tromsø kommunestyre og nestleder i utdannings- og oppvekstkomiteen.
Brage Larsen Sollund er Aps gruppeleder i Tromsø kommunestyre og nestleder i utdannings- og oppvekstkomiteen.

Gjennom hundre års kamp har arbeiderbevegelsen sikret gode lønninger, trygge arbeidsplasser og muligheten til å leve verdige liv.  1. mai, arbeidernes internasjonale kampdag, er selve symbolet.

Det er en festdag for oppnådde seire og da jeg kom inn i politikken var det noe fint ved at de som hadde gått foran visste å verdsatte den. De stilte opp i sin fineste dress, kom på frokost og gikk i tog.

Takket være de som gikk foran har vi mye å feire på 1. mai i Norge. Vi er blant verdens beste land å bo i, vi har gratis skole, gratis helse, pensjoner til de eldre og et velferdssystem som tar vare på deg om du blir syk eller av andre grunner blir tvunget ut av arbeidslivet. Det er grunn til å minne oss om at dette ikke er kommet gratis og at vi ikke kan hvile på laurbærene. Vi har mye igjen.

Dagens regjering tar Norge i feil retning og øker forskjellene i Norge, de som har mye får enda mer. Det er sikkert hyggelig for dem. Baksiden er at det blir enda vanskeligere for de som sitter helt nederst med bordet. Der vi ser det aller tydeligst er i boligmarkedet og særlig i byene. Tromsø er intet unntak.

Prisnivået har gjort det til en umulighet for at de som har minst kan eie sin egen bolig, men også for enslige med en alminnelig inntekt er det vanskelig og ikke rom for det store krypinnet. Det gjør at svært mange er tvunget inn i leiemarkedet og der er det beinhardt. Det er få boliger og hard konkurranse.
Derfor lanserte vi i kommunestyret på onsdag bolig som vår hovedprioritering foran neste års budsjett. Samarbeidspartiene bestående av Rødt, SV og Ap gikk til valg på at kommunen skulle få 400 nye boliger.

Vi ønsker å sette bolig til de som har det vanskeligst øverst på agendaen og har derfor dette som vår hovedprioritering til neste år.

For meg går dette inn i kjernen av en lang historie med arbeiderkamp, det handler om å bygge et samfunn for de som har minst.Tage Erlander, tidligere statsminister i Sverige, sa at det er sosialdemokratiets oppgave å bygge dansegulv. Solide dansegulv der alle kan danse sine veldige forskjellige liv.

Hver uke inviteres en gjesteblogger til "Glad i Tromsø".
Hver uke inviteres en gjesteblogger til «Glad i Tromsø».

Å bygge bolig handler om dette. Det er i boligbransjen vi ser de største klasseforskjellene og er vår klassekamp. Sosial boligbygging handler om å skape en bunn hvor ingen faller gjennom.

Det handler om at alle fortjener et verdig liv og en plass å leve. Det handler om å skape trygghet for hvor du skal sove i natt, og neste natt. Det handler om å skape en stabilitet i livet og at alle skal ha et hjem.

Det er derfor vi ønsker å prioritere bolig til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.