Når man lar seg sjokkere…

Gruppelederne i opposisjonen i Tromsø kommune har latt seg sjokkere. Det er meget sjokkerende!

Ordfører Kristin Røymo svarer på spørsmål i kommunestyret 19.6.19

1.- Som gruppeleder for Arbeiderparti og ordførerens parti er jeg faktisk meget sjokkert over at opposisjonens gruppeledere lar seg sjokkere. Bakgrunn er at Anni Skogmann etter at ordføreren hadde svart på et spørsmål i kommunestyret 19.6.19 om avslutningen av privat omsorg i kommunen. På slutten av svaret til ordfører Kristin Røymo, ba gruppeleder for FrP Anni Skogmann om gruppemøte, men der og da ble det ikke øyensynlig gjort noe mer. Så senere blir vi gjort oppmerksom på, at gruppelederne til opposisjonen har lagt seg «sjokkere.»

Denne måten å bedrive politisk spill på, har vi ikke sett maken til i kommunestyret. Det å ta timeout i kommunestyret 19.6.19, for å koordinere et facebookinnlegg (!) med så vidt tendensiøs ordbruk om at det er sjokkerende at vi gjennomfører politikken vi har gått til valg på, i en spesifikk sak som ble positivt vedtatt i kommunestyret i 2017, er kun et pinlig spill for det politiske galleriet. Vi skjønner at valgkampen er i gang.

Faksimile fra innlegg på Tromsø FrPs facebook-side 19.6.19.

2.- Kontrakten med Privat omsorg nord går ut 1. september. Den var i sin tid signert av Frps egen Kristoffer Kanestrøm. Det er det kommunen forholder seg til. Ihht anskaffelsesreglementet kan ikke kommunen forlenge denne avtalen utover det som er avtalefestet frem til 01. September.

Her kan du selv høre hva ordfører Kristin Røymo faktisk sa på spørsmål og oppfølging fra Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe. Er dette virkelig noe å bli sjokkert over?

3. – Vi lovet velgerne før valget i 2015 at vi skulle stoppe privatiseringen i Tromsø kommune. Velgerne ga i 2015 oss mandat til å gjennomføre dette. Vi er ikke i mål, fordi noen av avtalene var underskrevet for svært lang tid. En av dem går ut først nå etter sommeren.

4.- Tromsø kommune har alt på plass. Vi har lagt en plan over tid, som nå gjennomføres.

Nordlys debatt 20.6.19: Leder av Helse- og omsorgskomiteens leder Pål Julius Skogholt (SV) om hvorfor han ikke vil ha privat omsorg.

5.- Når det er Tromsø kommune som er ansvarlig for både tjenestene og bevilgningene, er det selvsagt også i vår interesse at vi har kontroll på hele tjenestelinjen, og ikke minst at de ansatte sikres gode arbeidsforhold, lønninger og pensjon.

6.- Opposisjonen som nå gjør oppstand mot at deres egen privatiseringskontrakt ikke videreføres av sittende politiske ledelse vitner om intet mindre enn etterpåklokskap og valgkamp. Arbeiderpartiet, Rødt og SV setter tilbudet til brukerne og forholdene til de ansatte foran profitt til private aktører. Det bør ikke noen bli sjokkert over!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.